Un tânăr din județul Neamț și-a pierdut viața după ce s-a electrocutat pe un șantier din Cluj-Napoca

Un tânăr din județul Neamț și-a pierdut viața, miercuri (22 februarie), după ce s-a electrocutat pe șantierul unui bloc din municipiul Cluj-Napoca. Medicii sosiți la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din primele informații, se pare că un tânăr de doar 28 de ani, muncitor venit din județul Neamț, în timp ce transporta niște bucăți de fier, ar fi atins un cablu electric aflat la sol care l-a electrocutat.

Nemțeanul lucra împreună cu alți colegi la construcția blocului de pe Calea Mănăștur. În jurul orei 16:00 a început să plouă, dar muncitorii și-au continuat activitatea. La un moment dat, cei de pe șantier spun că au auzit o pocnitură, iar în momentul în care s-au uitat l-au văzut pe colegul lor trântit la pământ, cu fum în jur, și cu obiecte metalice peste corp.

Potrivit polițiștilor, bărbatul căra câteva agrafe metalice – fier beton și s-a împiedicat. În cădere, unul dintre obiectele metalice ar fi secționat un cablu electric aflat pe sol, în ploaie. Curentul i-a străbătut muncitorului tot corpul și l-a ucis pe loc. – notează ziarulclujean.ro

Inspectoratul Teritorial de muncă va deschide o anchetă în acest caz iar polițiștii vor face cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de neluare a măsurilor corespunzătoare siguranței la locul de muncă și pentru ucidere din culpă.

sursa: ziarulclujean.ro

PUBLICITATE