Un tânăr beat și fără permis a furat mașina unui amic din Târgu-Neamț și s-a răsturnat cu ea

Baut si fara permis, un tanar a furat masina unui cunoscut si a plecat cu ea la plimbare. A avut insa ghinionul sa se rastoarne cu masina in drum si sa fie depistat de politisti.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La data de 27.09.2017, ora 04.30, Secţia 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe raza comunei Boroaia, a avut loc un eveniment rutier.

Polițiștii deplasați la fața locului au identificat pe DN 15C, la ieşirea din comuna Boroaia, un autoturism răsturnat și pe conducătorul auto, un tânăr de 22 de ani, din județul Neamț, care a recunoscut faptul că el a condus autoturismul, însă, din cauza neatenţiei, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers și s-a răsturnat.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar autoturismul ce aparține unui prieten, a fost sustras  de acesta din fața porții victimei, cheile mașinii fiind lăsate la el dintr-o altă cursă efectuate de cei doi.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” şi „furt în scop de folosinţă”, ce va fi soluționat procedural.

Cu privire la autoturismul condus, Lucaci Ilie a relatat ca a sustras vehiculul din fata portii unui prieten din municipiul Targu Neamt, cu intentia de a se deplasa pana la Spataresti. Tanarul a declarat ca avea cheile de la masina la el intrucat cu o zi inainte s-a deplasat impreuna cu proprietarul in comuna Pipirig, judetul Neamt.” – notează informatiata.ro

PUBLICITATE