Un scurtcircuit la o mașină a incendiat o casă din Târgu Neamț în această noapte


Marţi, 23.02.2016, la ora 04:14, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din satul Humuleşti, oraşul Târgu Neamţ.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La locul indicat s-au deplasat un ofiţer şi 17 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, constatând că ardeau două autoturisme, acoperişul parcării exterioare, un balcon din lemn şi că ieşea fum din podul casei. Exista riscul extinderii incendiului la casa vecină şi la un service auto, ambele aflate la mai puţin de trei metri de zona afectată de incendiu.
De la parcarea exterioară, flăcările se puteau extinde imediat către garajul de care era lipită (aflat la parterul casei şi în care se aflau încă două autoturisme). Pompierii au stins incendiul în limitele găsite, după operaţiuni ce au durat aproape două ore.

Au ars: două autoturisme (unul în proporţie de 90 %, celălalt de 60 %), astereala din lemn a acoperişului casei, pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp., balconul din lemn, pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp., şi acoperişul parcării exterioare, din astereală din lemn şi învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 70 mp.

Cauza probabilă a incendiului: scurtcircuit produs la un cablu electric neizolat corespunzător al unui autoturism.

PUBLICITATE