Un primar din Neamț a pierdut procesul cu ANI. Se vor face, din nou, alegeri


Primarul comunei Agapia, Neculai Nastasă (PSD), a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI). Decizia este definitivă iar comuna Agapia va organiza un nou scrutin de alegeri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform ANI, primarul comunei Agapia a fost acuzat la începutul lunii aprilie 2014 de conflict de interese de natură administrativă A semnat două contracte de concesiune cu Asociația Crescătorilor de Animale “Răchitiș” Agapia, asociație în cadrul căreia fiul persoanei evaluate deține calitatea de membru fondator, încălcând, astfel, dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004 și art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

În primă fază, Neculai Nastasă a atacat raportul ANI la Curtea de Apel Bacău și a câștigat. ANI a făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde, ieri (8 februarie) s-a dat decizia finală.

Înalta Curte de Casație și Justiție
Data documentului de soluționare: 08.02.2017
Tipul documentului de soluționare: Hotarâre
Soluție: Admitere recurs – Admitere recurs – cu casare
Detalii soluţie: DECIZIA NR. 396 Admite recursul declarat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate împotriva sentinţei civile nr. 113 din 11 septembrie 2014 a Curţii de Apel Bacău – Secţia a II-a Civilă, de contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa recurată şi rejudecând: Respinge acţiunea formulată de reclamantul Nastasa Neculai, ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 8 februarie 2017. 

Astfel, primarul Neculai Nastasă, nu mai poate exercita o funcție sau o demnitate publică timp de trei ani. Cel mai probabil, Instituția Prefectului îl va suspenda din funcție, iar comuna Agapia va avea, din nou, alegeri pentru funcția de primar.

D.M.B.
PUBLICITATE