Un polițist din Neamț a început războiul cu facturile aberante ale E.on-ului


Caz incredibil în județul Neamț! O bătrână care locuiește singură într-o cameră cu un bec și un televizor, a primit o factură de 3500 lei la energia electrică. Cel care a descoperit greșeala, un polițist din comuna Dămuc, Marius Coşerariu, a făcut publică o povestea pe pagina personală de Facebook 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Astăzi, 26.02.2016, mă deplasam prin localitatea unde îmi desfășor serviciul, cu autospeciala de 12792137_957286187659632_181544639065595373_oserviciu, venind de la un eveniment. La un moment dat, am văzut o bătrână pe marginea drumului, făcându-mi insistent semn. Inițial am vrut să nu opresc, dar apoi m-am gândit că poate are vreo problemă și are nevoie de ajutor. Am oprit și am întrebat-o ce problemă are. Bătrâna m-a rugat să o duc până „în centru, la poștă”, deoarece este foarte bolnavă și nu poate merge. Mi-a fost milă de ea, am deschis mașina și am ajutat-o să intre în mașina, pe locul din spate. Am pornit și am întrebat-o ce treabă are la poștă, moment în care bătrâna a început să plângă și să-mi spună că s-a săturat de trăit, nu mai rezistă. Am încercat să o liniștesc și să-mi spună explicit ce a pățit și dacă pot să o ajut cu ceva. Aceasta, plângând și disperată mi-a spus că i-a venit FACTURA LA CURENT ȘI ARE DE PLĂTIT 3500 LEI. Am crezut că a greșit și am completat eu că poate are 35 lei. Ea a continuat să plângă în hohote și mi-a spus că are factura la ea. Am oprit mașina,rugând-o să0mi arate și mie factura. A scos-o dintr-o pungă, legată cu un elastic și când m-am uitat am rămas perplex : 3458, 70 lei. Atât avea de plată o bătrână care locuiește singură, într-un bordei cu o cameră, fără frigider, fără calculator, fără….nimic, ci doar un bec și un tv vechi. Bătrâna ar fi consumat curent electric de aproape 3500 lei în 3 luni, conform REGULARIZĂRII.Ce spuneți de așa ceva?????Cu toate astea, bătrâna a spus, printre suspine că nu a fost datoare niciodată,, la nimeni și m-a rugat să „pun o vorbă bună” la cei de la E.On, să o lase să plătească ÎN RATE. Am întrebat-o ce pensie are.Răspunsul a fost devastator.BĂTRÂNA ARE O PENSIE DE….40 DE LEI/LUNĂ.Vârsta ei este una…apreciabilă : 74 de ani. Ce spuneți de așa ceva? Cine răspunde? Câtă nesimțire pot să aibă cei de la E.On să-și bată joc de o bătrână, care mai are…..câțiva ani de trăit???Mă întreb, oare ce răspuns vor da cei de la E.On.Sigur, vor spune că a fost o greșeală. Dar cum naiba nu greșesc în minus???Cu tot necazul ei, sărmana bătrână VREA SĂ PLĂTEASCĂ PENTRU CĂ NU VREA SĂ FIE DATOARE.În ce lume trăim? Chiar suntem adormiți de tot? Iertați-mă : chiar suntem proști???Sigur….nu pot să o ajut pe bătrână, nu am cu ce, trebuie să-i contacteze personal pe cei de la E.ON, să clarifice situația.DAR DACĂ BĂTRÂNA FĂCEA UN INFARCT DE SUPĂRARE, DACĂ MUREA, DACĂ……..CINE PLĂTEȘTE????CINE RĂSPUNDE???”

Povestea acestuia a avut peste 800 de distribuiri, iar oamenii s-au solidarizat cu această bătrână nevinovată „Am primit mesaje în privat de la numeroși oameni cu suflet, care și-au dorit să vină în sprijinul acestei femei, însă cel mai important este faptul că mulți au sesizat forurile competente, respectiv : conducerea E.ON, Protecția Consumatorului etc”; Dar a avut parte și de mesaje de amenințare „am primit un mesaj dubios de la „CINEVA”.Mi-a „recomandat” să-mi văd de „poeziile” mele, întrebându-mă totodată dacă nu mi-e frică.De fapt nu a fost mesaj, ci m-a sunat pe nr.meu, cu număr ascuns.I-AM SPUS SCURT ȘI VERTICAL : „NU”.Și i-am urat o zi bună.”

Totuși, polițistul nu s-a oprit aici. După ce a mai scos la iveală un caz asemănător „am aflat, din surse neoficiale că unei bătrâne de vreo 68 de ani, din satul Toșorog, comuna Bicazu Ardelean, jud.Neamț, i-a venit prin poștă o factură de la E.on în valoare de…atenție 3700 lei. Femeia nu are nici un venit. Deși a muncit toată viața, nu are pensie. Din câte am înțeles, factura a fost plătită în urma unei colecte făcută de oameni cu suflet din comuna Bicazu Ardelean, prin intermediul bisericii, pentru ca bătrâna să nu rămână fără curent electric. Voi veni cu amănunte…”; Marius Coşerariu a făcut o pagină de Facebook – JOS MAFIA DIN Energie –  prin care dorește să promoveze facturile care sunt nedrepte și orice alte documente din care să rezulte reaua-voință a acestor firme.

PUBLICITATE