Un oier din Târgu Neamț, a vorbit la 100 de minute, de la Antena 3, despre legea care le-a făcut probleme

Un fermier de la Târgu Neamț, care protesta ieri în fața Palatului Parlamentului, a vorbit la 100 de minute, de la Antena 3, despre legea care le intrezice ciobanilor să iasă cu oile la păscut în anumite perioade și cere reducerea numarului de câini de la stană.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Bărbatul a povestit la Antena 3 că pentru cele 500 de oi pe care le are, taxele pe care le plătește la stat ajung la peste 10.000 de lei pe an și i se pare aberant să nu fie lăsat acum să iasă cu animalele la pășunat pe pământul în proprietate personală. „Nu putem să acceptăm așa ceva niciodată…pe proprietatea mea să mi se interzică să ies la pășunat, că așa vor vânătorii…

„Noi la fermă, nu ținem câini, ogari! Dacă domnii care au făcut legea asta, vor să interzică câinii, să-i oprească pe cei comunitari, nu câinii noștrii, de care avem atâta nevoie…Noaptea, vin domnii parlamentari să ne păzească oile? Să vină unul din parlamentarii care au făcut această lege să stea o singură noapte la noi, la oi… și după, sigur ne vor da dreptate”

Vedeți înregistrarea -> AICI

 

PUBLICITATE