Un occidental vrea să se mute la Piatra-Neamț pentru că aici „valorile lumii europene mai au încă viitor”


Deputatul Daniel Gheorghe a fost de curând martorul conflictului civilizațiilor la umbra unui vechi simbol creștin. El a postat pe pagina sa de Facebook o impresie din călătoria sa la Roma în care a asistat la o uriașă rugăciune musulmană la umbra simbolului primului împărat creștin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Surpriza a venit din partea ghidului, un britanic, votant al Brexitului și care i-a mărturisit „cu tristețe convingerea că Occidentul nu mai are mai mult de o jumătate de secol de trăit și că dorește să se mute în România unde are un prieten la Piatra-Neamț și unde simte că valorile lumii europene încă mai au viitor.”

Aflat într-o vizită la Colloseum-ul din Roma și prins într-o interesantă discuție despre Vespasian, Titus, Traian și Decebal, alaturi de simpaticul ghid londonez, Anton, am avut surpriza de proporții de a vedea o uriașă rugăciune musulmană de vineri fix sub Arcul de Triumf al lui Constantin cel Mare, încadrat de statuile strămoșilor daci. Anton, originar din Irlanda de Nord și crescut într-un altădată respectabil cartier englez, astăzi în curs de islamizare și care ne-a mărturisit că celebrul călău islamist „jihadi John” locuiește la o sută de metri de casa mamei sale, după ce a exclamat „my country is lost” ne-a spus faptul că în 10 ani de când este ghid nu a văzut o asemenea scenă în Roma și că faptul că gălăgioasa rugăciune musulmană are loc la umbra simbolului primului împărat creștin reprezintă o provocare deschisă.

Uluiți de zgomotul creat de cele câteva mii de musulmani, a urmat apoi o discuție amplă despre corectitudine politica, Brexit, dezastrul civilizației occidentale și marxism cultural. Ne-a felicit pe noi esticii pt faptul că nu facem precum ei care sunt îndoctrinați de 40 de ani să-și renege valorile și sa renunțe la propria identitate.

Anton, votant al Brexitului, după ce mi-a mărturisit că a părăsit „Londonistan” din cauza atmosferei tot mai jihadiste și a exprimat cu tristețe convingerea că Occidentul nu mai are mai mult de o jumătate de secol de trăit a spus că dorește să se mute în România unde are un prieten la Piatra Neamț și unde simte că valorile lumii europene încă mai au viitor. 

D.M.B.
PUBLICITATE