Un occidental vrea să se mute la Piatra-Neamț pentru că aici „valorile lumii europene mai au încă viitor”

Share on Facebook1Tweet about this on Twitter

Deputatul Daniel Gheorghe a fost de curând martorul conflictului civilizațiilor la umbra unui vechi simbol creștin. El a postat pe pagina sa de Facebook o impresie din călătoria sa la Roma în care a asistat la o uriașă rugăciune musulmană la umbra simbolului primului împărat creștin.

Surpriza a venit din partea ghidului, un britanic, votant al Brexitului și care i-a mărturisit „cu tristețe convingerea că Occidentul nu mai are mai mult de o jumătate de secol de trăit și că dorește să se mute în România unde are un prieten la Piatra-Neamț și unde simte că valorile lumii europene încă mai au viitor.”

Aflat într-o vizită la Colloseum-ul din Roma și prins într-o interesantă discuție despre Vespasian, Titus, Traian și Decebal, alaturi de simpaticul ghid londonez, Anton, am avut surpriza de proporții de a vedea o uriașă rugăciune musulmană de vineri fix sub Arcul de Triumf al lui Constantin cel Mare, încadrat de statuile strămoșilor daci. Anton, originar din Irlanda de Nord și crescut într-un altădată respectabil cartier englez, astăzi în curs de islamizare și care ne-a mărturisit că celebrul călău islamist „jihadi John” locuiește la o sută de metri de casa mamei sale, după ce a exclamat „my country is lost” ne-a spus faptul că în 10 ani de când este ghid nu a văzut o asemenea scenă în Roma și că faptul că gălăgioasa rugăciune musulmană are loc la umbra simbolului primului împărat creștin reprezintă o provocare deschisă.

Uluiți de zgomotul creat de cele câteva mii de musulmani, a urmat apoi o discuție amplă despre corectitudine politica, Brexit, dezastrul civilizației occidentale și marxism cultural. Ne-a felicit pe noi esticii pt faptul că nu facem precum ei care sunt îndoctrinați de 40 de ani să-și renege valorile și sa renunțe la propria identitate.

Anton, votant al Brexitului, după ce mi-a mărturisit că a părăsit „Londonistan” din cauza atmosferei tot mai jihadiste și a exprimat cu tristețe convingerea că Occidentul nu mai are mai mult de o jumătate de secol de trăit a spus că dorește să se mute în România unde are un prieten la Piatra Neamț și unde simte că valorile lumii europene încă mai au viitor. 

D.M.B.

Posteaza un comentariu

Your email address will not be published.