Un nou semafor (cu buton) în Piatra-Neamț – în fața Școlii „Elena Cuza”


Un nou semafor (cu buton) se va monta în Piatra-Neamț la trecerea pentru pietoni din fața Școlii „Elena Cuza” (Școala Nr.4). Inițiativa are ca scop creșterea siguranței copiilor care traversează spre (și de la) școală dar și fluidizarea traficului. Noul semafor ar veni și în ajutorul șoferilor care pot rămâne fără permis din cauza neacordării de prioritate celor care traversează.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În prima ședință a Comisiei rutiere din 12 iulie 2016, am propus, alături de ceilalți colegi, montarea unui semafor cu buton, acționat de către pietoni, la trecerea din fața Școlii Elena Cuza (Școala 4).
Am avut numeroase solicitări din partea părinților care își duc copiii la școală, dar și din partea serviciului rutier al Poliției Piatra Neamț. Aceste solicitări au ca fundament numărul mare de accidente cu victimă din acea zona. Este o zonă foarte aglomerată, mai ales dimineața și la amiază. Practic, există în permanență percolul ca elevii să fie accidentați, la fel cum zilnic, sute de șoferi pot rămâne fără permis datorită traversării celor care nu se asigură inițial.
Montarea unui semafor cu buton, urmărește două aspecte: în primul rând crește siguranța copiilor care traversează spre școală, într-un mod ordonat și în același timp fluidizează traficul. Practic, vorbim de 4 benzi de circulație pe care, în permanență, sunt persoane angajate în trafic. Semaforul va fluidiza și ordona acest trafic.
Zilele următoare urmează a fi făcută seleția ofertelor, atribuirea achiziției și semnarea contractului de lucrări.
Consilierii PNL din Comisia rutieră vor continua să vină cu proiecte care să fluidizeze traficul și să mărească siguranța pietonilor. – a declarat Romel Bîrjoveanu

În prima ședință a Comisiei rutiere din 12 iulie 2016, am propus, alături de ceilalți colegi, montarea unui #semafor cu buton, acționat de către pietoni, la trecerea din fața Școlii Elena Cuza (Școala 4).
Am avut numeroase solicitări din partea părinților care își duc copiii la școală, dar și din partea serviciului rutier al Poliției Piatra Neamț. Aceste solicitări au ca fundament numărul mare de #accidente cu victimă din acea zona. Este o zonă foarte aglomerată, mai ales dimineața și la amiază. Practic, există în permanență percolul ca elevii să fie accidentați, la fel cum zilnic, sute de șoferi pot rămâne fără permis datorită traversării celor care nu se asigură inițial.
Montarea unui semafor cu buton, urmărește două aspecte: în primul rând crește #siguranța copiilor care traversează spre școală, într-un mod ordonat și în același timp #fluidizează traficul. Practic, vorbim de 4 benzi de circulație pe care, în permanență, sunt persoane angajate în trafic. Semaforul va fluidiza și ordona acest trafic.
Zilele următoare urmează a fi făcută seleția ofertelor, atribuirea achiziției și semnarea contractului de lucrări.
Consilierii #PNL din Comisia rutieră vor continua să vină cu proiecte care să fluidizeze traficul și să mărească siguranța pietonilor.

Posted by Romel Birjoveanu on Saturday, November 19, 2016

D.M.B.
PUBLICITATE