Un jurnalist din Neamț, atacuri mizerabile asupra anumitor persoane publice

În ultima perioadă se vede cu ochiul liber un atac tot mai agresiv împotriva organizaţiei PNL Piatra-Neamţ, a primarului Dragoş Chitic, a echipei sale de consilieri locali şi a anumitor directori de societăţi din subordinea primăriei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ieri, același ziarist oferea publicului o informație falsă, cum că directorul Publiserv – Valentin Ciobanu ar fi vândut echipamente unei societăți a Consiliului Local (vezi articolul – AICI), lucru total neadevărat.

Astăzi am asistat la unul dintre cele mai denigratoare articole (vezi articolul – AICI), scrise pe baza unor informaţii primite prin echipament electronic (probabil mail) de la o persoană pe care jurnalistul respectiv spune negru pe alb că „nu ştie cine e şi nici nu vrea să o cunoască”, dar pentru care garantează că informaţia este „absolut autentică” şi că în eventualitatea unei plângeri, jurnalistul nu are nicio vină.

E vorba de o presupusă discuție privată, purtată pe messenger de către consilierul local Romel Bîrjoveanu și consilierul președintelui Cj Neamț – Nicoleta Husaru. Ambii au ieșit public și au condamnat acest fel mizerabil de a se face presă, urmând să-l acționeze în judecată și să-i facă plângere penală jurnalistului respectiv.

Nu mai amintim că un ziarist trebuie să informeze obiectv și să-și ia informația din mai multe surse și să ceară un punct de vedere de la persoanele pe care le calomniază.

Mai mult decât atât, inclusiv primarul Dragoș Chitic a ieșit public după mai multe articole denigratoare scrise la adresa lui dar și vis-a-vis de atacurile publice ale unor colegi de partid.

Publicăm, mai jos, pozițiile exprimate de primarul Dragoș Chitic și de consilierul local Romel Bîrjoveanu și ne întrebăm, retoric, pe cine deranjează cei doi și organizația PNL Piatra Neamț de este așa mare presiune atât din interior cât și mediatică?

Pentru că mizeria și manipularea abjectă ajuns la nivel de știre la noi în oraș, am decis să mă adresez organelor legii în ceea ce-l privește pe numitul VINCA DANIEL (intitulat ziarist), pentru ultimul articol în care face referire la persoana mea.

Am ales această cale pentru că nu ai cum să răspunzi unor fake-uri mizerabile care îmi sunt atribuie iar acest individ va trebui să demonstreze, în fața unor organe competente că respectivele texte au cel mai mic fundament real.

Știu că se încearcă din toate părțile ca atât eu cât și echipa din care fac parte să fim atacați și loviți, inclusiv cu lucruri josnice, cum este articolul respectiv.

Numitul VINCA DANIEL nu este străin de așa ceva, în campania electorală din 2016 făcea parte din echipa care se ocupa de filaje, înregistrări și răspândirea de informații false pe piață, lucru care este în acest moment investigat de către procurorii DIICOT.

Numitul VINCA DANIEL este o rușine a presei din Neamț, are plângeri penale pentru astfel de lucruri, acolo unde nu poate încasa bani sau alte foloase trece la murdărit persoane, familii, iar în ceea ce mă privește, nu este la prima faptă.

Numitul VINCA DANIEL este cel care a confecționat zeci de articole mincinoase și denigratoare la adresa mea, începând cu ziua în care finanțarea care venea prin mine s-a oprit (sunt pregătit să dau detalii interesante organelor competente).

Mai mult decât atât, numitul VINCA DANIEL este individul care trimitea persoane să mă fileze prin oraș, să-mi facă poze și să detalieze cu cine și ce vorbesc în timpul liber. Îți mai amintești, ziaristule?? Și pentru că oamenii au refuzat mizeriile tale, i-ai denigrat în articole.

Textul: ”Manipulare clasică – între 3-4 adevăruri mai strecoară o vrăjeală”, îl recunoști, DANIEL VINCA, deontologule?

Dar expresia: ”Vrei să-l f*ți pe unu’? Atacă-i prietenii și spune-le ca n-ai nimic cu ei, da nah.. ” ți-o mai amintești? Ambele le-ai aplicat pe mine! Și pe alții!

Jurnalistule DANIEL VINCA, oare nu ești tu acel personaj despre care s-a spus că voia să arunce pe piață știri fake că a murit Culiță Tărâță, în timp ce el se afla pe patul de spital? Ăsta e jurnalismul e care îl faci?

Îți place să intri cu bocancii în familiile oamenilor, în viața lor privata? Asta îți dă sens existenței tale, DANIEL VINCA? Asta te definește pe tine? Unde nu poți factura și încasa, trebuie să lovești, să minți, să manipulezi în cel mai mizerabil mod?

În urma mea, prin activitatea de consilier, rămân lucruri făcute în oraș. În urma ta, în urma a ceea ce scrii, rămân bale, mizerii și lucruri urât mirositoare. – a fost reacția consilierului Romel Bîrjoveanu.

Reacția Nicoletei Husaru:

Sunt prea plictisita sa ma apuc din nou sa răspund articolelor mediocre scrise de Daniel Vinca cu scopul de-a îmi mai știrbi un pic din reputație și credibilitate. Cei cu care am lucrat de-a lungul timpului ma cunosc suficient încât sa știe si cât ma duce mintea si cât îmi poate sufletul. Si ca, in mod sigur, nu folosesc expresii cum ar fi ‘bot in bot’ )

Știu cât de inutil ar fi un demers in care sa explic ca acea discuție nu a existat, nici cu Romel Birjoveanu, nici cu altcineva. In anul de gratie 2018, o simpla expertiza a imaginii va vorbi de la sine. Iar aceasta expertiza va exista cu siguranța in urma plângerii pe care o întocmesc.

Amuzant va fi când vom afla cu toții cine și-a consumat timpul și energia sa încropească printscreen-ul acela și care i-a fost scopul. Nu ma pot abține sa nu ma gândesc ca poate fi vorba de aceeași persoana care anul trecut pe vremea asta, tot prin intermediul lui Vinca, avea nevoie de poze de prin cafenele cu mine și amici de-ai mei liberali.

Da’ și când aflu.. joc procurorilor, joc! – a declarat Nicoleta Husaru

Și primarul Dragoș Chitic a avut o reacție la articolul respectiv:

Nu obisnuiesc sa raspund la mitocanii, dar unii s-au coborat in susbsolul societatii si imprastie un miros urat in spatiul public.
Se tot incearca de ceva vreme, cu orice pret, dezbinarea organizatiei PNL Piatra Neamt, a carei presedinte sunt. Stiu ca deranjam deoarece functionam bine, lucram eficient , avem rezultate si oamenii ne apreciaza.
Ii anunt pe cei care fac asta ca nu au nicio sansa, suntem o echipa unita, care functioneaza pe principii sanatoase. Suntem cea mai puternica echipa politica si administrativa locala si din acest motiv se pare ca am devenit incomozi.
Atat Romel Alexandru Birjoveanu cat si ceilalti colegi ai mei liberali pietreni sunt devotati echipei si implicati in buna functionare a organizatiei. Vom ramane o echipa, in care respectul reciproc este principiul de baza, indiferent de mizeriile unora.
Ca sa fie clar !
Cu toate exprimarile publice comandate, coordonate, rasplatite cu promisiuni , raspandite prin surse urat mirositoare, uneori agramate, spuse ,,pe nas” sau la ,,pacanele”, organizatia PNL Piatra Neamt este o forta, va ramane unita, nu va accepta incalcarea principiilor corecte si nu va fi niciodata ,,tomberonul” politicienilor lipsiti de moralitate sau alungati de alte partide.
Importante sunt parerile celor de buna credinta, indreptatiti moral sa le exprime. – a fost mesajul primarului Dragoș Chitic

PUBLICITATE