Un funcţionar din Neamț a refuzat sporurile bugetare.„Sunt pomeni, banii trebuie să fie câştigaţi, nu primiţi“

Un angajat al Primăriei Târgu Neamţ refuză constant stimulentele financiare şi primele acordate funcţionarilor din administraţia publică locală. Cel mai recent, el i-a cerut primarului să nu-i acorde sporul de dispozitiv. – notează Adevărul

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Inginerul Rafael Marilen Iulian Merticaru (49 de ani), consilier superior în cadrul Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei oraşului Târgu Neamţ, este excepţie în sistemul administraţiei publice: nu acceptă stimulentele salariale. Luna trecută, el a cerut primarului Vasilică Harpa să nu-i acorde sporul de dispozitiv care însemna un plus de 25% la salariul de bază, aplicat de la 1 martie 2017. Dacă ar fi acceptat acest stimulant financiar, funcţionarul ar fi ajuns să încaseze 3.000 de lei, faţă de 2.400 de lei cât primeşte în prezent.

„Ca să beneficiezi de un astfel de spor, trebuie să ai şi anumite atribuţii, pe care eu nu le am în fişa postului şi există posibilitatea să trebuiască peste un timp să returnez aceşti bani dacă nu sunt acordaţi legal. Eu consider aceste sporuri un fel de pomeni. E vorba de un principiu, nu de o sumă anume, putea să-mi dea şi 100 de milioane, dacă nu merit, eu nu accept“, şi-a explicat gestul Iulian Merticaru.

Citește mai mult – AICI

PUBLICITATE