Un fost viceprimar din județul Neamț, declarat incompatibil de ANI

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către LOGHIN VASILE, fost Viceprimar al Comunei Pâncești, Județul Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

LOGHIN VASILE s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iunie 2013 – 01 iulie 2015,întrucât a deținut, simultan cu funcția de Viceprimar al Comunei Pâncești, și calitatea de comerciant persoană fizică autorizată în cadrul LOGHIN VASILE PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003, potrivit căroraFuncţia de […] viceprimar […] este incompatibilă cu[…] calitatea de comerciant persoană fizică”.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Comunicat al Agenției Naționale de Integritate

PUBLICITATE