Un nor de praf saharian se află deasupra României. Fenomenul va dura până miercuri

În aceste zile, un nor de praf saharian va afecta România, concentraţia maximă a particulelor de praf şi nisip provenit din Sahara urmând să se resimtă în cursul zilei de marţi. Maşinile şi geamurile caselor vor fi acoperite de particule roşiatice, iar cei alergici ar putea avea de suferit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Agenția Națională de Meteorologie din Ungaria a avertizat că, începând de duminică seară, norul de praf saharian se afla deasupra Ungariei, iar începând de ieri, 16 aprilie, a ajuns și în zona de vest a României.

Potrivit unei hărți prezentate de agenția citată, fenomenul se va resimţi în zona de Est a Europei până în cursul zilei de miercuri.

În ultima vreme, astfel de episoade sunt tot mai dese, susţin meteorlogii. Deocamdată, reprezentanţii Agenţiei de Protecţie a Mediului spun că nu sunt motive de îngrijorare, întrucât calitatea aerului se situează în parametri normali. Dar, dacă această concentrație de particule de praf din aer va depăși limitele admise, fenomenul le poate cauza probleme în special astmaticilor sau celor care suferă de alte afecțiuni respiratorii ori pulmonare.

Pe de altă parte, meteorologii anunţă că în zilele următoare vremea se va schimba în rău. De marți după-amiază sunt anunţate ploi şi vijelii de scurtă durată. Spre sfârşitul săptămânii, lucrurile revin la normal.

PUBLICITATE