Un copil din Neamț se stinge în spital. Mama refuză operația, crezând că-i vor lua organele

Un băiat de 12 ani din județul Neamț suferă de o gravă afecţiune congenitală. Se află internat de luni în Clinica de Cardiologie Pediatrică a Spitalului de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi. O operaţie pe cord nu poate fi evitată. A fost programat pentru o intervenţie chirurgicală care urma să fie realizată de o echipă de medici din Israel, dar mama a refuzat operaţia. Motivul: femeia credea că de fapt i se vor lua organele copilului. – notează ziaruldeiasi.ro

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Băiatul a fost abandonat de mama sa, deoarece nu îl putea crește, încă din anul 2007 la Complexul Romanița din Roman. Acesta suferă de tetralogie Fallot, adică are mai multe defecte la nivelul inimii, care îl împiedică să se dezvolte şi să ducă o viaţă normală. Mai mult, acesta prezintă şi un grad de handicap. Aşteaptă şansa la o viaţă normală de câţiva ani, însă aceasta întârzie să apară deoarece mama acestuia nu este de acord cu o intervenţie chirugicală care i-ar salva viaţa.

Acum trei ani, în anul 2014, prin intermediul medicilor şi al asistenţilor sociali, acesta a avut şansa să fie operat de o echipă medicală din Israel, însă mama a refuzat, crezând că de fapt medicii ar vrea să vândă organele copilului, la acel moment apelând la diverse ameninţări asupra asistenţilor sociali care se ocupau de caz.

Mai multe puteți citi – AICI

PUBLICITATE