Un consilier PNL și-a donat indemnizațiile pentru expediția din Himalaya


2.200 de lei au fost donați expediției pe Himalaya de un membru al C.L. Piatra-Neamț, consilierul PNL, Valentin Ciobanu. Banii reprezintă indemnizația de consilier pentru patru luni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Alpiniştii pietreni Ionuţ Ştefănescu, Iulian Petre şi Adrian Laza au îndeplinit cu succes cea mai importantă provocare a propriei lor cariere dedicată ascensiunilor montane la mare altitudine. Expediţia românească pe vârful Cho-Oyu din Himalaya a semnificat prima tentativă a celor trei temerari de a ajunge, în premieră, pe un opt-miar. Ba chiar, Ionuț Ștefănescu a ales să urce până la capăt fără resurse suplimentare de oxigen, un impediment în respiraţie ţinând cont de aerul tot mai rarefiat după cota 5000 metri.

14523153_1099879143453177_8807100615495317276_nCei trei au ajuns pe vârf pe 30 septembrie: Adrian și Iulian, cu oxigen la ora 12.00 iar Ionuț, fară, la 13,30.

„Am urcat pentru Piatra Neamt si pentru Romania! Este o performanta personala si de echipa dar am purtat cu mine, in suflet, gandurile tuturor celor care au crezut ca este posibil, m-au incurajat si m-au sustinut. Nu ajungeam aici fara sprijinul financiar al unor patrioti inimosi. Multumesc: Lafor, Sif Moldova, Rifil, Izotec, Dinamic 92, Farmaciile Ardealu, Alpitour, Dolinex, consilierului Valentin Ciobanu, Maia Outdoor!” a fost mesajul de mulțumire care a apărut pe pagina de Facebook a lui Ionuț Ștefănescu

Printre cei cărora cei trei alpiniști le-au mulțumit pentru sprijinul financiar, acei „patrioți inimoși”, se află și un consilier PNL, Ciobanu Valentin. Din sursele noastre acesta a donat o sumă de bani echivalentă cu 4 indemnizații (cele 3 luate până acum plus una în avans), în valoare de 2200 lei pentru această expediție. 

Consilierul Valentin Ciobanu a anunțat, încă de la începutul lunii august, că va dona indemnizațiile pe care le primește pentru funcția de consilier:
„acum câteva zile am incasat asa zisul „SALAR” – in suma de 550 RON pentru luna IULIE, nu sunt nici multi nici putini, aceasta suma de bani o voi cheltui in fiecare luna (atâta timp cât voi fi consilier), pentru orașul Piatra Neamt. – postase consilierul pe 11 august pe pagina de Facebook.

Sperăm ca acest gest să fie multiplicat, deși știm că e puțin probabil. Nu de alta, dar ar constitui un contraexemplu extrem de „dăunător” pentru politicienii care nu vor decât la „ciolan“.

D.M.B.
foto: Facebook
PUBLICITATE