Un bloc locuit de români, incendiat intenționat în Germania. Șapte persoane, în stare gravă

Un imobil din localitatea Bergkamen, lângă Dortmund, în care locuiau români și moldoveni a fost incendiată în noaptea dintre 30 noiembrie şi 1 decembrie, iar presa germană scrie că focul a fost pus intenționat. Persoanele care se aflau în clădire în momentul incendiului au ajuns la spital, după ce au fost intoxicate cu fum. Șapte dintre persoanele care locuiau în imobil sunt în stare gravă, relatează presa germană.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Consulatul General al României la Bonn urmărește îndeaproape evenimentele legate de incendiul produs la data de 1 decembrie 2017, într-un imobil situat în localitatea germană Bergkamen.

Oficiul consular a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre victime.

Potrivit informaţiilor furnizate de autorităţile locale, în imobilul afectat de incendiu locuiau 45 de persoane, printre care şi cetățeni români. 33 dintre persoanele afectate au fost spitalizate, urmare intoxicației cu fum, 7 dintre acestea fiind în stare gravă, fără a le fi pusă viaţa în pericol. O parte dintre persoanele spitalizate au fost externate.

Conform datelor comunicate de către autorităţile locale, ancheta privind cauzele producerii incendiului este în desfășurare.

Consulatul General al României la Bonn monitorizează cu prioritate cazul şi menține în permanenţă legătura cu autorităţile competente, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară. – informează Ministerul Afacerilor Externe.

PUBLICITATE