Un bărbat trezit de un incendiu a reușit să-și evacueze părinții

Miercuri, 21.10.2015, la ora 03:07, o persoană ce se deplasa cu un autoturism în satul Cracăul Negru, comuna Crăcăoani, a anunţat Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o locuinţă, acoperişul acesteia fiind cuprins de flăcări. La locul indicat s-au deplasat un ofiţer şi 12 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ cu trei autospeciale de stins incendii, constatând că ardeau acoperişul casei, mansarda, acoperişul unei anexe (lipită de casă) şi o porţiune din acoperişul grajdului din gospodărie, existând riscul extinderii flăcărilor către autoturismul din curte şi cele două case învecinate.
Până la sosirea pompierilor, una dintre cele trei persoane care dormeau în camerele de la parterul locuinţei, respectiv un bărbat în vârstă de 59 de ani, s-a trezit şi a evacuat părinţii, cu vârste de 94 şi 91 de ani. Cele două persoane vârstnice suferiseră atacuri de panică, au fost asistate de un echipaj al Servicului Judeţean de Ambulanţă, fără a fi transportate la spital.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Acţiunile pompierilor au început cu protecţia celor două case învecinate, stingerea focarului de incendiu existent la nivelul acoperişului grajdului (construit din şindrilă, cu risc de extindere foarte rapidă la întreaga suprafaţă) şi limitarea incendiului la nivelul mansardei şi acoperişul anexei afectate, fiind astfel protejate încăperile de la parterul casei şi bunurile din anexă. Pompierii au continuat cu operaţiuni pentru lichidarea incendiului, până în jurul orei 08:30. Au ars acoperişul casei, construit din astereală din lemn, cu învelitoare din şindrilă, pe o suprafaţă de aproximativ 350 mp., acoperişul anexei, construit din lemn, cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 120 mp., bunurile din patru camere ale mansardei (fiind afectată o suprafaţă de aproximativ 200 mp.), casa scării, construită din lemn, o porţiune de 1 mp. din acoperişul grajdului.

Cauza probabilă a incendiului: scurtcircuit electric produs la un cablu neizolat corespunzător.

Comunicat ISU Neamț

PUBLICITATE