Un bărbat din Piatra-Neamț oprit la timp, înainte să provoace o catastrofă. Video


Un bărbat (65 de ani) din Piatra-Neamț a încercat să dea foc unor vecini, cu un plan foarte bine pregătit. Totul s-a întâmplat în noaptea de 2 spre 3 august, la ora 00:34, pe strada Humăriei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Planul era următorul: două butelii care erau legate cu funie îmbibată în benzină, conectate în fiecare cameră cu câte 2 sticle de 2,5 L cu benzină plus mai multe lemne. Înainte de asta, bărbatul ar fi închis hidrantul dar și apa din curtea lui, pentru a împiedica pompierii să stingă incendiul.

Dacă nu era oprit la timp, totul se putea transforma într-o adevărată catastrofă. Bărbatul a fost preluat de un echipaj al Poliției și internat la sectia de psihiatrie a Spitalului Județean Neamț. Pe numele acestuia i s-a deschis un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tentativă de distrugere prin incendiere.

„În noaptea de 2 spre 3 august, la ora 00:34, dispeceratul ISU Neamț a fost anunțat de faptul că s-a produs un incendiu la o locuință din strada Humăriei, municipiul Piatra-Neamț. S-au deplasat, la locul anunțat, 8 subofițeri cu o autospecială de stins incendii și o ambulanță SMURD, constatând că în interiorul casei ardea un scaun din lemn și existau flăcări la robinetul unei butelii. În fiecare cameră din acea locuință erau amplasate recipiente cu benzină. Pompierii au stins incendiul, scaunele care ardeau, au oprit respectivele butelii și au înlăturat pericolul existent. Spre fiecare din acele recipiente erau întinse unele fitile, exista un pericol foarte mare.” – a declarat Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț

Bărbatul nu se află la prima abatere iar vecinii acestuia povestesc cum au mai trecut prin momente neplăcute din cauza acestuia.

Vezi VIDEO

PUBLICITATE