Un bărbat din Piatra-Neamț i-a fascinat pe italieni cu preparatele tradiționale românești


Porcul are un gust diferit de cel care se găsește în Italia – a scris un reporter italian într-un articol în care a prezentat un magazin românesc din Bari.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

barirom1Sarmale, brânză de burduf, mici, halva… Acestea sunt câteva dintre produsele pe care este posibil să le achiziționezi dintr-un magazin foarte deosebit care se află în cartierul Madonnella din Bari. Aici, pe via Dalmazia 12, se află din 2009 ”Ca la mama acasă”, un magazin alimentar care vinde în mod exclusiv alimente românești, scrie publicația barinedita.it. Reporterul italian a fost foarte încântat să afle detalii.

„Sunt circa două mii de români rezidenți în oraș”, explică Ciprian, de 32 de ani, proprietar al magazinului care provine din Piatra-Neamț.

Persoane care erau obișnuite să mănânce într-un anumit mod și care și în Italia ar dori să continue să guste produsele cu care au crescut. De aici a venit decizia de a deschide un magazin specializat. La început nu era ușor să se aducă la Bari produse din România, dar în timp am reușit să-mi creez o rețea de furnizori”.

În continuarea articolului, reporterul prezintă preparatele românești precum mezelurile, micii, tochitura, sarmalele, murături, halva sau peștele, în special afumat, precum macroul „un pește pe care nu l-am văzut niciodată în Italia”

Mai multe puteți citi pe – gazetaromaneasca

D.M.B.
sursa articol: gazetaromaneasca
foto: barinedita.it
PUBLICITATE