Un bărbat din Păstrăveni și-a abuzat sexual propriile fiice timp de 3 ani


Un bărbat de 40 de ani din județul Neamț este acuzat că timp de 3 ani și-a abuzat sexual propriile fiice. Acesta a fost dus la Judecătoria Târgu Neamț, care a admis ieri, 12 ianuarie, propunerea de arestare preventivă a bărbatului (Popa Trandafir, din comuna Păstrăveni). „Dispune arestarea preventivă a inculpatului Popa Trandafir pe o perioadă de 30 zile”

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform surselor, un angajat al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, a făcut o sesizare la poliție după ce a auzit de la vecinii din sat că bărbatul își ducea des fetele într-o casă pe care o avea și era nelocuită.

Cele două copile au în prezent 15 respectiv 16 ani, iar tatăl acestora a început să le abuzeze în urmă cu 3 ani și se pare că nici mama acestora nu știa despre aceste fapte. În momentul în care polițiștii au început cercetările, bărbatul era plecat din țară împreună cu una din fetele acestuia, astfel singura care a declarat povestea polițiștilor fiind fata cea mică care a rămas acasă împreună cu mama ei.

Revenind în țară, Popa Trandafir a fost reținut de Poliție pe 11 ianuarie, iar Judecătoria Târgu Neamț a dispus arestarea lui preventivă, pentru 30 de zile.

„Bărbatul a fost reținut luni, 11 ianuarie și arestat ieri pentru 30 de zile. S-au conturat faptele reclamate și în urma cercetărilor desfășurate de către Poliția Păstrăveni a fost reținut pentru 24 de ore și arestat perevenitiv de către Instanță.” a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț

Se pare că toate verificările și cercetările derulate în cauză au probat activitatea bărbatului din Păstrăveni. Într-un final acesta a și recunoscut faptele sale.

La sfârșitul lunii noiembrie, un asistent social din cadrul DGASPC Neamț, care a făcut o evaluare la un asistent maternal din localitatea Țibucani, a auzit un zvon despre un posibil incest în localitatea Păstrăveni. A fost sesizat imediat Serviciul Abuz din cadrul DGASPC Neamț iar specialiștii de aici au mers la domiciliul familiei respective pentru o evaluare. S-a discutat cu ambii părinți dar și cu fiecare dintre ei separat, dar ambii au negat categoric toate zvonurile. Întrucât existau unele elemente de dubiu, specialiștii de la Abuz au sesizat Poliția pentru demararea cercetărilor. Având în vedere că în acest moment tatăl a fost arestat și ținând cont de faptul că ar putea primi o pedeapsă privativă de libertate, adolescenta de 15 ani, aflată acum în țară, poate rămâne în familie cu suportul adecvat al mamei și al rudelor materne. În situația în care tatăl va reveni în familie, luăm în calcul instituirea unei măsuri de protecție. În oricare dintre situații, vom iniția un proces de consiliere psihologică pentru adolescenta de 15 ani, dar și pentru sora sa, dacă va reveni în țară, destinat depășirii situației traumatice și iminuării sentimentelor de învinovățire care pot apărea în astfel de situații. – a comunicat D.G.A.S.P.C Neamț

PUBLICITATE