Un bărbat din Păstrăveni a rămas fără autoutilitară pentru că transporta ilegal cherestea

În ziua de 14.02.2017, în jurul orei 13.55, polițiștii Secției de Poliție Rurală Urecheni au acționat pentru prevenirea delictelor pe linie silvică. Aceștia au depistat în trafic, pe DJ 155I, în localitatea Păstrăveni, o autoutilitară, care transporta material lemnos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma controlului efectuat conducătorul auto, un bărbat de 48 de ani, din Păstrăveni nu a putut prezenta acte de proveniență legala pentru materialul lemnos transportat.

Polițiștii au efectuat verificările în bazele de date, constatându-se că pentru autoutilitara în cauză și transportul de material lemnos nu a fost eliberat documentul de însoţire al mărfii. În baza celor constatate s-a procedat la sancționarea contravențională a conducătorului auto cu amenda în cuantum de 5.000 lei, iar ca măsura complementară s-a procedat la confiscarea celor 2.06 mc cherestea răşinoasă, care a fost predată Ocolului Silvic Târgu-Neamţ.

Totodată în temeiul Legii nr. 171/2010, privind sancționarea contravențiilor silvice, s-a procedat la indisponibilizarea autoutilitarei.

PUBLICITATE