Un bărbat din Neamț a furat ceasuri în valoare de 100.000 de euro dintr-un magazin din Spania


La data de 09 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, au identificat un bărbat de 30 de ani, din Români, urmărit internaţional. Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională, la data de 27 ianuarie a.c., prin intermediul Biroului SIRENE din Spania, pentru comiterea infracţiunii de furt, faptă prevăzută şi pedepsită Codul Penal din Spania.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În fapt, autorităţile spaniole au stabilit faptul că, la data de 14 iunie 2016, cel în cauză a comis un furt de ceasuri dintr-un magazin, prejudiciul ridicându-se la peste 100.000 de euro .

Pentru depistarea acestuia, poliţiştii nemțeni au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Bărbatul a fost preluat și prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, iar astăzi va fi prezentat Curţii de Apel Bacău, pentru luarea măsurii de arestarea preventivă, în vederea predării către autorităţile spaniole.
Până la definitivarea procedurilor, acesta a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Bacău.

D.M.B.
PUBLICITATE