Un bărbat din D-va Roșie și o tânără din Piatra-Neamț, suspecți într-un caz de înșelăciune – metoda „Accidentul”

În noaptea de 16/17.07.2017, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Moldoveni au fost sesizaţi despre faptul că în aceeaşi noapte o femeie de 50 de ani a fost apelată pe telefonul fix de un bărbat, care s-a recomandat a fi fratele său, care i-a comunicat că a provocat un accident rutier cu victime şi are nevoie de 30.000 lei pentru a scăpa de cercetări.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ca urmare a sesizării, o echipă operativă din cadrul Secţiei de Poliție Rurală Români s-a deplasat în zonă, fiind identificate pe raza localității Moldoveni două persoane suspecte. S-a procedat la legitimarea acestora, un bărbat de 34 de ani, din Dumbrava Roșie și o tânără de 26 de ani, din Piatra Neamț, care se deplasau cu un autoturism condus de bărbat.

Polițiștii au preluat persoanele pentru continuarea cercetărilor, existând suspiciunea rezonabilă că acestea urmau să preia banii de la persoana vătămată.

Cercetările sunt continuate pentru tentativa de săvârșirea a infracțiunii de înșelăciune prin metoda Accidentul și în vederea stabilirii întregii activități infracționale a acestora.

Având în vedere perioada premergătoare a concediilor și a faptului că, în acest timp, majoritatea celor plecați în străinătate aleg să se întoarcă în țară, vă recomandăm ca, atunci când sunteți anunțați despre producerea unui accident rutier în care au fost implicați cei dragi, să luați legătura cu membrii familiei pentru a verifica informația. Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute în toiul nopții, cu atât mai mult nu înmânați bani necunoscuților, care pretind că sunt avocaţi şi vă reprezintă rudele „implicate în accidentul rutier”.
În cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări. Orice accident/eveniment de circulaţie are două variante de soluţionare: fie depunerea unei plângeri la unitatea de poliţie care se va ocupa mai departe de cazul respectiv, fie înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie. În astfel de situaţii, reprezentanţii Poliţiei sau Parchetului nu reţin telefoanele mobile pentru a suna rudele celor implicați în eveniment şi nici nu solicită sume de bani. – Informează IPJ Neamț

PUBLICITATE