Un bărbat de 36 de ani din județul Neamț şi-a recăpătat vederea după un transplant

Un bărbat de 36 de ani din județul Neamț și-a recâștigat vederea după ce oftalmologii ieşeni i-au transplantat corneea prelevată tot de la un bărbat din Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În data de 22 aprilie 2017, la Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț a avut loc prima relevare de organe din acest an. Familia unui bărbat de 45 de ani din Piatra-Neamț (agent de pază la o societate comercială), aflat în moarte cerebrală în urma unui accident vascular cerebral hemoragic, a decis să doneze organele.

Doi pacienți (un bărbat de 36 de ani din judeţul Neamţ şi o femeie de 48 de ani din judeţul Buzău) au fost internaţi în clinica de oftalmologie de la Spitalul  „Sfântul Spiridon“ de duminică, 23 aprilie. Ieri, bolnavii au intrat în sala de operaţie, acolo unde o echipă coordonată de profesorul Dorin Chiseliţă, şeful clinicii de oftalmologie, a realizat cele două transplanturi.

„Corneea prelevată de la bărbatul din Neamţ declarat în moarte cerebrală a fost transplantată la un bărbat din acelaşi judeţ cu donatorul şi la o femeie din judeţul Buzău“, a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, purtător de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon“. – notează ziaruldeiasi.ro

Chirurgii ieşeni, bucureşteni şi nemţeni au mai prelevat de la bărbatul de 41 de ani aflat în moarte cerebrală ficatul şi rinichii. (vezi articolul – AICI)

sursa: ziaruldeiasi.ro
PUBLICITATE