Un bărbat care s-a răsturnat cu mașina, salvat de doi pompieri nemțeni


IMG-20160627-WA0004Ieri, în jurul orei 14:30, la întoarcerea din oraşul Târgu Neamţ, unde au efectuat activităţi specifice, doi subofiţeri din cadrul Inspecţiei de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ au văzut un autoturism răsturnat pe o parte în şanţul de pe marginea drumului, la ieşirea din localitatea Crăcăoani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cei doi pompieri l-au oprit pe singurul ocupant al maşinii, care avea intenţia de a sări din aceasta, deoarece avea sângerări puternice la nivelul capului. Ulterior, au observat şi o plagă la un genunchi. Plutonierul major Vasile Bălteanu a sunat la „112” şi a anunţat evenimentul, care fusese adus deja în atenţia forţelor de urgenţă şi erau pe drum un echipaj pentru descarcerare de la Detaşamentul Târgu Neamţ şi un echipaj al Serviciului IMG-20160627-WA0006Judeţean de Ambulanţă. Având în vedere situaţia, militarul a solicitat ca echipajul pentru descarcerare să se întoarcă la subunitate. Subofiţerul, ajutat de un participant la trafic, l-a scos imediat pe şofer din maşină. În acest timp, plutonierul major Alexandru Benţa a obţinut de la un alt participant la trafic o trusă de prim-ajutor calificat, cu ajutorul căreia militarii au oprit cele două hemoragii. Până la sosirea echipajului medical, subofiţerii au executat evaluarea primară a pacientului, care a fost preluat conştient şi transportat la spital.

Plutonierul major Vasile Bălteanu este inspector de prevenire din decembrie 2015, când s-a mutat de la balteanu si bentaDetaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ. Din anul 2006 până anul trecut, subofiţerul a acţionat, în cadrul echipajelor din care a făcut parte,  în aproape toate tipurile de situaţii de urgenţă. Cel mai mult i-a plăcut activitatea pe echipajele SMURD, pe care a desfăşurat-o timp de cinci ani, ultimii doi chiar pe echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă. Şi plutonierul plutonierul major Alexandru Benţa a participat la intervenţii, în perioada noiembrie 2007 – iunie 2009, când a fost cadru al subunităţii de pompieri din Piatra Neamţ.

După cum susţin cei doi pompieri, decizia de a deveni inspectori de prevenire a fost una dificilă, deoarece au avut de pus în balanţă provocările diverse din cotidianul echipelor de intervenţie şi speranţa că, prin dialog direct cu oamenii, se poate ajunge la o educaţie preventivă solidă a întregii populaţii.

IMG-20160627-WA0009

PUBLICITATE