Un băiat de 11 ani a găsit un element de muniție, în timp ce se juca pe lângă râul Bicaz

Sâmbătă, 31.10.2015, la ora 13:19, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat de faptul că un băiat în vârstă de 11 ani, din localitatea Bicaz Chei a descoperit un element de muniţie în albia râului Bicaz, în timp ce se juca în apropierea râului. Echipa pirotehnică a unităţii, formată din doi subofiţeri, a ridicat o lovitură de aruncător cal. 82 de mm., în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii în condiţii de siguranţă. Militarii au efectuat cercetarea zonei, pe o suprafaţă de 100 mp., şi nu au descoperit alte elemente de muniţie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pentru a preveni eventuale evenimente nedorite, răniri sau chiar decese, ce ar putea fi produse de elementele de muniţie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ reaminteşte modul corect de comportare la descoperirea acestora:

  • Anunţaţi imediat evenimentul, prin apel la „112”;
  • Nu atingeţi elementele de muniţie, declanşarea acestora poate duce la rănire sau chiar la deces;
  • Izolaţi zona şi nu permiteţi nimănui accesul în apropierea elementelor de muniţie, până la sosirea echipei pirotehnice, singura abilitată să execute misiuni de asanare a teritoriului, în condiţii de siguranţă.
PUBLICITATE