Un albanez s-a căsătorit „din dragoste” cu o româncă doar pentru cetățenie.


Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări — Biroul pentru Imigrări al județului Neamț au refuzat prelungirea dreptului de ședere temporară pe teritoriul României a unui cetățean albanez, în vârstă de 34 de ani, în urma constatării unei căsătorii de conveniență încheiată între acesta și o cetățeancă româncă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cei doi au declarats-au cunoscut întâmplător pe stradă, în urmă cu trei ani, în Grecia, în timp ce femeia vizita țara cu un grup de turiști, relația lor continuând prin intermediul unei rețele de socializare.

În luna noiembrie a anului trecut, cetățeanul albanez s-a prezentat la sediul Biroului pentru Imigrări al județului Neamț, cu documentele necesare, și a solicitat prelungirea dreptului de ședere în scop de reîntregirea familiei, având calitatea de membru de familie al unui cetățean român.

Conform procedurilor, polițiștii de la imigrări au început verificările în cazul celor doi soți, în cadrul cărora au fost efectuate vizite la domiciliul conjugal declarat, discuții cu persoane din anturajul acestora etc.

Interviul, considerat un instrument de lucru important în reliefarea vieții reale de familie, a contribuit și de această dată la clarificarea situației cuplului. Întrebările adresate soților în cadrul interviului au vizat demonstrarea realității mariajului, cunoașterea partenerului de viață și a familiei acestuia.

Urmare a verificărilor efectuate s-a concluzionat că străinul a încheiat căsătoria de conveniență cu singurul scop de a eluda condițiile de ședere pe teritoriul României și de a obține un document care să-i permită călătoria în alte state europene.

Având în vedere cele constatate, polițiștii au refuzat prelungirea dreptului de ședere cetățeanului albanez, fiindu-i comunicată decizia la adresa de reședință. Acesta a părăsit țara noastră imediat după efectuarea interviului.

PUBLICITATE