Un al tânăr prins la furat într-un magazin din Piatra Neamț. E al treilea caz în 4 zile

Ieri, 02.10.2015 în jurul orei 16.37, în urma unei sesizări, o patrulă de siguranță și ordine publică a identificat în incinta unui supermarket din Piatra Neamț un tânăr de 20 de ani, care a fost surprins de angajații magazinului cu produse alimentare sustrase. Prejudiciul cauzat, în valoare de 19, 68 lei a fost recuperat, tânărul fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Două astfel de situații au mai fost înregistrate sâmbătă, 31.10.2015, când o femeie de 52 de ani, din Piatra Neamț și un tânăr de 17 ani, din Dumbrava Roșie au fost surprinși cu bunuri luate de pe rafturi, fără a fi plătite. În primul caz au fost sustrase șase pungi de cafea, în valoare de 110 de lei, iar în cel de-al doilea mai multe batoane de ciocolată, în valoare de 28,92 lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, persoanele riscând o pedeapsă de 6 luni până la 3 ani de închisoare sau amendă, conform Codului Penal.

Având în vedere faptul că majoritatea celor care au fost surprinși sustrăgând bunuri de pe rafturile magazinelor sunt tineri, polițiștii nemțeni trag un semnal de alarmă și sfătuiesc părinții să ia toate măsurile de supraveghere, de creștere și educare, specifice fiecărei vârste în parte, cu scopul de a nu se înregistra în categoria celor care spun “ copilul meu este în închisoare” sau “copilul meu este infractor”.

Comunicat al Poliției Neamț

PUBLICITATE