Uluitor! Consilierii PSD propun un proiect care blochează investițiile din Piatra-Neamț

Pentru ședința de Consiliu Local din 25 mai, un grup de consilieri locali din vestita majoritate PSD-PMP-ALDE (Marghidan Victor, Moroiu Claudia, Misăilă Cătălin, Ciubotariu Adrian, Mihalcea Cristian, Păduraru-Chiriac Victoria, Moisii Alexandra, Sălăvăstru Tudor, Vîrlan Luminița) vin cu un proiect de hotărâre care, dacă va fi votat, va opri investițiile din municipiu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Propunerea acestor consilieri este de a mări gratuitățile la transportul în comun de la 15 lei, cât suporta până acum primăria, la 60 de lei. Un calcul matematic arată o cheltuială din bugetul local de aproximativ 15 miliarde lei vechi.
Surprinzător este altceva: acești bani pleacă din bugetul municipiului Piatra-Neamț în bugetul unei societăți din subordinea CJ Neamț. Asta va duce automat la stoparea asfaltărilor sau a reabilitărilor din Piatra Neamț, pentru că banii trebuiesc luați de undeva.

Este uluitor cum un grup de consilieri locali, grup aflat în jurul PSD, vine cu o propunere care să sugrume bugetul local, iar banii din taxele și impozitele locuitorilor municipiului Piatra-Neamț să plece la Consiliul Județean Neamț. E limpede pentru toată lumea că în spatele proiectului gratuităților, se ascunde un lucru evident: blocarea investițiilor din oraș, iar ”comanda” pentru această acțiune a plecat de undeva de sus.

Tot ce mișcă în oraș trebuie stopat, orice investiție trebuie șicanată, pentru că primarul nu este de aceeași culoare politică cu cea de la ”județ”.

Mai mult decât atât, compartimentul de specialitate din cadrul primăriei spune clar că acest proiect al consilierilor PSD-PMP-ALDE este inoportun și nelegal, iar sursa de finanțare nu a fost specificată.

Totuși, e de neînțeles cum un grup de consilieri locali, care au jurat că vor face tot ce ține de ei pentru binele locuitorilor municipiului Piatra-Neamț, pot să inițieze proiecte în defavoarea acestora, doar pentru că au primit ordin politic să atace activitatea primarului.

PUBLICITATE