Ultimul sondaj național: PSD se prăbușește. Vezi câţi români i-ar mai vota pe social-democraţi

PSD pierde masiv din electorat, iar PNL a reuşit să-i ajungă din urmă pe social-democraţi la doar un an de la înfrângerea zdrobitoare pe care au suferit-o la ultimele alegeri parlamentare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Un sondaj realizat de SOCIOPOL, între 27 februarie și 5 martie, prin metoda CATI, arată că PSD-ul a ajuns la 34%, în timp ce PNL crește în opoziție și a ajuns la 33%. Pe următoarea poziţie rămâne USR (12%), urmat de ALDE şi UDMR (ambele formaţiuni cu 5%), de independenţi (4%) şi PMP (3%), potrivit datelor Sociopol.

Sociologul Mirel Palada a explicat, pentru STIRIPESURSE.RO, care sunt motivele acestei scăderi abrupte a PSD-ului.

Faptul că PSD scade este deja un lucru confirmat de mai multe sondaje consecutive. Ceea ce nu remarcă mulți este faptul că PSD pierde din bazinul propriu. PSD a pierdu două treimi din acest electorat. Este vorba despre electoratul care spune că merge la vot, dar care nu mai are încredere să voteze cu PSD. Este posibil ca mai târziu să recupereze o parte din electorat, dar acești oameni spun așa: PSD a mărit salariile, dar faptul că au schimbat Guvernul de trei într-un an de zile nu le conferă încrederea să mai voteze acest partid și pe viitor

Sondajul a fost realizat telefonic de Sociopol în perioada 27 februarie-5 martie, pe un eşantion de 1000 de persoane şi are o marjă de eroare de +/- 3.2%.

Mai multe puteți citi – AICI

PUBLICITATE