Tribunalul Bacău a decis: șeful PSD Neamț, Ionel Arsene, cercetat sub control judiciar

Tribunalul Bacău a judecat astăzi (19 ianuarie) propunerea DNA de arestare preventivă a inculpatului Ionel Arsene, pentru 30 de zile. Judecătorii au dispus ca șeful PSD Neamț să fie cercetat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de trafic de influență.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Reamintim că președintele PSD Neamț, Ionel Arsene, a fost ridicat joi (18 ianuarie) de procurorii DNA şi a stat 24 de ore după gratii. El este acuzat că ar fi primit 100.000 de euro pentru a interveni la Agenţia Naţională de Integritate. (vezi comunicatul DNA – AICI)

Conform Atacul.ro, Arsene trebuia să-l convingă pe șeful ANI, Horia Georgescu să-i „facă” un dosar lui Culiță Tărâță, fostul președintele Consiliului Județean Neamț la acea vreme. (vezi articolul – AICI)

Ionel Arsene a fost deputat, în mandatul 2012-2016, din partea PSD Neamţ. A fost ales președinte al CJ Neamț în iulie 2016, prin votul consilierilor PSD, ALDE și PMP. Înainte de a ajunge preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene s-a remarcat printr-un faliment în urma căruia ar fi rămas neplătite datorii de 2,78 milioane lei, cel al firmei ROTERCOM SRL Grumăzeşti, dar şi printr-un scandal video-sexual despre care nu s-a mai spus nimic.

De-a lungul timpului, el l-a apărat pe președintele PSD, Liviu Dragnea, și s-a implicat de partea președintelui PSD, în toate crizele din ultima perioadă. Recent, în urma scandalului de săptămâna trecută dintre Liviu Dragnea și Mihai Tudose, Ionel Arsene s-a numărat printre cei care au solicitat convocarea rapidă a Comitetului Executiv al PSD. El s-a aflat și în fața sediului DNA, când liderul PSD (Dragnea) a fost chemat la audieri, în dosarul Tel Drum, împreună cu alți lideri din partid.

PUBLICITATE