Trei tineri din Neamț, prinși cu 33 pomi de Crăciun. Au rămas și fără mașină

În noaptea de 20/21.12.2017, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gârcina au depistat în intersecția dintre DJ 156A cu DC 163, din satul Poiana, o autoutilitară marca, ce transporta brăduți.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit că pomii de Crăciun au fost tăiați ilegal de către trei bărbați cu vârste cuprinse între 17 și 29 de ani, din Crăcăoani și Târgu Neamț.
Aceștia au fost legitimați, fiind pasageri în autoutilitara condusă de către un bărbat de 57 de ani, rugat să efectueze transportul brăduților.

Polițiștii au confiscat cei 33 de arbori din specia brad (pomi de Crăciun), ce ar fi fost tăiați si sustrași din pădurea situata pe raza comunei Negresti din punctul ,,drumul sondei”.

Pomii au fost ridicați si predați în custodia Ocolului Silvic Gârcina. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de taiere fără drept de arbori si furt de arbori, prevăzute si pedepsite de Legea 46/2008.

Totodată, față de conducătorul auto s-a luat măsura sancționării contravenționale pentru transport ilegal de material lemnos, fiind dispusă ca sancțiune complementară, indisponibilizarea autoutilitarei folosită la transport.

 

PUBLICITATE