Trei primării din județul Neamț, amendate cu 130.000 lei


Trei primării din județul Neamț au fost amendate cu 130.000 lei pentru încălcarea procedurilor de achiziții ale licitațiilor. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La nivel național, 108 instituţii de stat, care au făcut achiziţii publice au fost sancţionate cu sute de milioane lei pentru greşeli în cazul procedurilor de achiziţie, unele de câte cinci ori în aceeaşi procedură.

În Neamț, cele 3 primării sunt Ţibucani, Girov și Fărcaşa. Prima comună are de plătit o amendă de 50.000 lei iar Girov și Fărcașa au de dat câte 40.000 lei. – conform Ziarului Financiar,

Explicaţia oficială ar fi că aceste autorităţi nu au specialişti în achiziţii publice. Problema e că multe din ele n-au nici buget astfel încât să suporte amenzi. Totuşi, la nivel de consilii judeţene s-au găsit soluţii pentru salvarea contractelor strategice, în sensul că au dat fondurile necesare închiderii proiectelor sau încă sunt în tratative să deblocheze banii pentru unele investiţii. Sunt însă şi autorităţi care au plătit amenzile şi au încheiat procedura. – notează aceeași sursă citată.

Dan Mihail B.
PUBLICITATE