Trei incendii stinse de pompieri, pe raza județului Neamț, luni, 2 octombrie

Luni, 02.10.2017, la ora 14:24, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la o mirişte în satul Băluşeşti, comuna Icuşeşti. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat unsprezece pompieri militari cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Detaşamentului de pompieri Roman.
În urma evenimentului au ars cca. 2 tone de coceni, aproximativ 2000 mp mirişte de grâu şi 50 mp dintr-un lan de porumb.
Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,foc deschis în spaţii deschise”

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Luni, 02.10.2017, la ora 11:04, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la un vagon de dormit pe roţi pe un teren agricol din localitatea Zăneşti. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat cinci pompieri militari cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ.
În urma evenimentului au ars cca. 5 mp lambriu din lemn.
Cauza probabilă a producerii incendiului a fost,,efectul termic de la un burlan de fum deteriorat”.

Luni, 02.10.2017, la ora 13:56, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la o locuinţă în satul Oglinzi, comuna Răuceşti. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat cinci pompieri militari cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamţ şi un pompier voluntar din cadrul SVSU Răuceşti.
În urma evenimentului au ars materiale textile din două camere.
Cauza probabilă a producerii incendiului a fost,,folosirea intenţionată a sursei de aprindere”.

Utilizarea focului deschis pentru igienizarea terenurilor conduce adesea la arderi necontrolate, care produc pagube materiale însemnate sau chiar pierderi de vieți omenești.

Pentru evitarea producerii acestor tipuri de evenimente, ISU Neamț reaminteşte cetăţenilor următoarele măsuri de prevenire: 
• Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă; 
• Realizarea arderii doar în locuri special amenajate, cu respectarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi; 
• Supravegherea permanentă a arderii, precum şi stingerea jarului, după terminarea activităţii; 
• Utilizarea focului deschis la distanţe mai mici de 40 m faţă de locurile cu pericol de explozie (gaze şi lichide combustibile, vapori inflamabili, explozivi etc.), respectiv de 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile (lemn, hârtie, textile, carton asfaltat, bitum, ulei etc.) este interzisă;
• Asigurarea mijloacelor tehnice pentru stingerea de îndată a focului (rezervor cu apă, găleţi, lopată, sapă, cazma), atunci când acesta scapă de sub control; 
• Responsabilizarea adulţilor în ceea ce priveşte jocul copiilor cu focul şi accesul acestora la sursele de foc (chibrituri, brichete, lumânări, lămpi cu gaz etc).

PUBLICITATE