Trei incendii au fost ieri în Neamț. Toate, cauzate de coșurile de fum neprotejate termic

Sâmbătă, 12.12.2015, la ora 01:26, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din satul Brăşăuţi, comuna Dumbrava Roşie. La locul indicat s-au deplasat 12 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, constatând că incendiul cuprindea mansarda locuinţei. Echipajul SMURD a transportat la spital soţia proprietarului, în vârstă de 66 de ani, prezentând hipertensiune arterială (în stare de şoc). Femeia nu a rămas internată în spital. Pompierii au stins incendiul, după acţiuni ce au durat două ore şi jumătate. Au ars bunurile aflate în cele două camere şi două holuri ale mansardei (toate placate la interior cu lambriu de lemn), planşeul mansardei, pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp., acoperişul aferent mansardei (în continuarea mansardei este construit podul simplu peste alte camere aflate la parterul casei), din astereală de lemn şi învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de  aproximativ 60 mp. Cauza probabilă a incendiului: burlan de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Sâmbătă, 12.12.2015, la ora 04:43, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din satul Cazaci, comuna Tarcău. La locul indicat s-au deplasat zece subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu două autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD,  membrii unui Serviciu Privat pentru Situaţii de Urgenţă cu o autospecială şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei. În urma incendiului, a ars o grindă din lemn, pe lungimea de un metru. Cauza probabilă a incendiului: coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Sâmbătă, 12.12.2015, la ora 18:35, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din oraşul Târgu Neamţ, strada Panduri. La locul indicat s-au deplasat şase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ (cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă) şi au stins incendiul, în urma căruia a ars funinginea depusă pe interiorul coşului de fum.

 

Cu scopul prevenirii producerii incendiilor (cele mai multe incendii care se produc pe timpul sezonului rece izbucnesc de la coşul de fum), Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ reaminteşte nemţenilor următoarele:

  • Verificarea şi repararea coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  • Coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
  • Coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de materialele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn).
PUBLICITATE