Trei edili din Neamț, condamnați la închisoare. Unul dintre ei, depistat la vamă


Primarul comunei Bălțătești, primarul comunei Pipirig și fostul primar al comunei Pipirig, au fost condamnați definitiv, ieri (10 februarie) de Curtea de Apel Bacău pentru abuz în serviciu și abuz în serviciu contra intereselor publice, într-un dosar în care asfaltarea unor drumuri comunale s-au făcut doar pe hârtie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Condamnă inculpatul Popa Gheorghe, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, la pedeapsa 3 ani închisoare. Aplică inculpatului Popa Gheorghe pentru săvâşirea infracţiunii de abuz în serviciu, pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăz. de art. 66 lit. a,b C.penal pe o perioadă de 1 an.

Condamnă inculpatul Ursache Radu Viorel, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, la pedeapsa 2 ani şi 8 luni închisoare. Aplică inculpatului Ursache Radu Viorel pentru săvâşirea infracţiunii de abuz în serviciu, pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăz. de art. 66 lit. a,b C.penal pe o perioadă de 1 an.

Condamnă inculpatul Prună Marcel, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, la pedeapsa principală de 2 ani închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiul drepturilor prev. de art. 64 al.1 lit.a teza a II-a şi lit b C.p.1969. În baza art 86/1 C.p. dispune suspendarea executării pedepsei principale sub supraveghere aplicată inculpatului pe o durată de 5 ani, termen de încercare stabilit în condiţiile art. 86/2 cod penal. – se arată în decizia instanței

Unul dintre edili a fost depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, în această dimineață, în timp ce intra în țară.

În dimineaţa zilei de sâmbătă, 11 februarie, în jurul orei 05.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară cetățeanul român, R.U., în vârstă de 51 de ani, din județul Neamț, pasager într-un autoturism marca BMW X3. – notează actualmm.ro 

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis de către autoritățile din România, în data de 10.02.2017, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 2 ani si 8 luni, pentru  săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

Persoana în cauză a fost predată de către polițiștii de frontieră unui echipaj din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al I.P.J. Satu Mare, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Vezi și Fostul primar al comunei Pipirig, încarcerat pentru abuz în serviciu

D.M.B.

 

PUBLICITATE