Trei braconieri din Neamț, surprinși în flagrant de polițiști, cu vânatul în portbagaj


Polițiștii au surprins în flagrant trei bărbați, care transportau vânatul dobândit prin braconaj

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Duminică 14.08.2016, în jurul orei 05.00, o echipă operativă, formată din polițiștii Serviciului de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și ai Secției de Poliție Rurală nr.14, a identificat pe raza comunei Ţibucani, un autoturism în portbagajul căruia se aflau două corpuri de cervide, din care un exemplar era mascul şi unul era femelă.

Polițiștii au legitimat persoanele aflate în autoturism, trei bărbați cu vârste cuprinse între 51 și 57 de ani, din Țibucani, asupra cărora au fost găsite trei arme de foc cu destinaţia de vânătoare, fiind deţinute legal de către doi dintre cei trei bărbați.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că aceștia nu aveau autorizaţie de vânătoare, cât și faptul că au încălcat condiţiile de organizare şi desfăşurare a vânătorii, folosind permisele de vânătoare contrar prevederilor legii. De asemenea, au transportat vânatul dobândit prin braconaj, spre domiciliul acestora, folosind un autoturism în acest sens.

În cauză cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj cinegetic, constând în: nerespectarea condiţiilor înscrise în autorizaţia de vânătoare, vânătoarea în afara perioadei legale de vânătoare, vânătoarea pe timp de noapte la lumina farurilor autovehiculelor, transportul vânatului braconat, folosirea permiselor de vânătoare în alte condiţii şi vânătoarea practicată fără poliţă de asigurare.

Polițiștii au confiscat cele trei arme de foc, 25 de cartuşe de vânătoare de diferite calibre, iar autoturismul folosit la braconaj și corpul celor două cervide au fost indisponibilizate în vederea luării măsurii de siguranţă a confiscării speciale.

PUBLICITATE