Tragedia din comuna Asău: Un mort și doi răniți după ce un muncitor din Neamț a lovit un proiectil

Un incident extrem de grav a avut loc, luni seară (28 mai), în județul Bacău, acolo unde un muncitor ar fi lovit un proiectil din al Doilea Razboi Mondial și a explodat. În urma acestei explozii, o persoană a murit iar alte două au fost grav rănite. Acest eveniment nefericit a avut loc la o exploatare forestieră din din zona Ciobăneşti, comuna Asău.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform Antena1, cel care ar fi provocat nenorocirea este un bărbat de 38 de ani (Costel O. – din județul Neamț). A descoperit proiectilul ce provine din cel de-Al Doilea Război Mondial în pădure și l-a adus înapoi în tabăra unde locuia împreună cu alți 9 muncitori forestieri (din zona județului Neamț și Bacău).

A vrut să scoată pulberea din obuz, susţin anchetatorii, aşa că l-a lovit cu un ciocan. Atunci s-a produs deflagraţia. Bărbatul de 38 de ani, care a provocat explozia, a rămas mutilat şi e în stare gravă la spital. Un tânăr de 27 de ani (Ionut A.) a murit pe loc, iar un alt tânăr de 26 de ani (Daniel S.) a fost rănit.

Echipajele care i-au extras din padure au constatat că tânărul de 27 de ani este în stop cardio-respirator, cu politraumă și eviscerație post explozie și a fost declarat decesul. Al doilea, în vârstă de 38 de ani, a fost dus la elicopterul de Iași. In urma interventiei medicale, s-a trecut la amputarea aproape totala la mana stanga si amputatie partiala la mana dreapta. Pacientul va ramane intubat si ventilat mecanic. Acesta este sedat. Este necesar de suport hemodinamic si este constient intre sedari. Medicii sper ca pacientul sa isi revina, dar mentioneaza faptul ca acesta va mai avea nevoie de zile de spitalizare si interventii. Pronosticul este, totusi, unul rezervat, dar tinand cont ca este tanar, evolutia are sanse sa fie una favorabila. – notează bzi.ro
Tânărul de 26 de ani a ajuns la spitalul din Bacău cu mai multe plăgi cu proiectile la nivelul întregului corp dar stabil și conștient.

sursa video: antena3.ro
PUBLICITATE