Ticu Lăcătuşu şi alţi patru alpinişti români vor să escaladeze vârful Ama Dablam, fără oxigen suplimentar


Ticu Lăcătuşu, primul român pe Everest şi singurul care a realizat ascensiunea celor mai înalte vârfuri de pe cele şapte continente, a plecat din nou în Himalaya, împreună cu alţi patru alpinişti români. Obiectivele sunt ascensiunea fără oxigen suplimentar a vârfului Ama Dablam, unul dintre cele mai frumoase şi dificile din lume. – notează tvr.ro

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ama Dablam are aproape 7.000 de metri altitudine şi este situat în Himalaya nepaleză. Este unul dintre cele mai frumoase vârfuri din lume, impozant şi dificil, un vârf de palmares pentru orice alpinist cu experienţă. Iar planul cu care pleacă la drum echipa românească este ambiţios.

Al doilea proiect al expediţiei urmăreşte construirea unei şcoli cu şase clase în cea mai afectată zona din Nepal, în urma celor două cutremure de anul trecut.

Cei cinci alpinişti au făcut nenumărate ascensiuni împreună, iar acum au de înfruntat un vârf dificil într-o perioadă în care condiţiile meteo îi vor pune la grea încercare.

Românii trebuie să facă faţă temperaturilor de -30 de grade Celisus, cu vânt puternic şi furtuni, plus lipsa rezervelor de oxigen suplimentar.

Vezi video – AICI

D.M.B.
sursa: tvr.ro
PUBLICITATE