Televiziunea lui Gheorghe Ștefan (Pinalti) – datorii de peste 3 milioane de lei

SONIC MEDIA SRL Piatra Neamţ (CUI: 12847786), societatea care a deţinut licenţa pentru GIGA TV, cunoscută drept “televiziunea lui Pinalti” (în acte apare un nepot din partea soţiei), a intrat în insolvenţă pe 13 octombrie 2015. Deşi în Neamţ sunt destui “băieţi deştepţi” în zona practicienilor în insolvenţă, specializaţi în tergiversări şi mânăreli (salutări domnului Jan, doamnei Monalisa!), niciunul nu a avut curaj să preia acest Dosar, aşa că “beleaua” a căzut pe ALFA & OMEGA INSOLV IPURL (Adriana MURARU) din Iaşi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cu o zi întârziere faţă de termenul stabilit de instanţă, administratorul judiciar a publicat tabelul preliminar al creditorilor, prin care desfiinţează o mare parte a creanţelor solicitate, în principal pentru că ar fi prescrise. Astfel, Adriana MURARU reuşeşte performanţa de a acceptacreanţe în valoare totală de 5,44 milioane lei, faţă de 12,29 milioane lei – suma solicitată de creditori. La Tribunalul Neamţ au fost înregistrate 6 contestaţii la tabelul preliminar al creanţelor, acestea urmând a se judeca pe 26 ianuarie 2016.

Dintre creditorii admişi, se remarcă ADMINISTRAŢIA NAŢIONALĂ DE METEOROLOGIE, care nu are o creanţă mare (14.504,86 lei), dar a reuşit să pună sechestru pe un autovehicul Toyota Hilux. Numai că, după cum se precizează într-un raport anterior tabelului, autovehiculul – dotat cu echipament pentru telecomunicaţii prin satelit – a fost închiriat către SC RTV SATELLITE NET SRL (ROMÂNIA TV), care nu a plătit prestaţiile, “refuzând totodată să returneze, până la această dată, autovehiculul deţinut în mod abuziv“.

La categoria creditori “supergeneroşi”, lider nu putea să fie decât statul. De data asta, nu prin Fisc, ci prin RA-APPS, cu o creanţă de 1,76 milioane lei, reprezentând 32,31% din masa credală. Ţinând cont de durata mică de viaţă a postului GIGA TV, probabil nu a fost plătită niciodată chiria pentru spaţiul deţinut. Surprinzător, la aceeaşi categorie apare şi un privat,RCS&RDS SA, cu o creanţă de 1,34 milioane lei. Acest creditor are meritul de a fi solicitat deschiderea insolvenţei, dar probabil doar cu asta va rămâne.

Creanţele salariale se cifrează la 49.201 lei, restanţe adunate de la 59 de foşti angajaţi, cele mai mari sume figurând la Alexandru SELU (9.300 lei), Maria-Feldioara PAVEL (5.675 lei), Dumitru CRAIU (5.100 lei) şi Carmen MOCANU (3.500 lei).

Ca un patron care se respectă, Ioan Alexandru BĂNIA (30 de ani) nu a băgat niciun ban în firma pe care oficial o deţine de vreo 5 ani şi ceva. Şi nici nu o să aibă de unde da în cazul că îi va fi atrasă răspunderea personală, aşa cum s-a întâmplat recent cu un alt “mogul” din presa nemţeană!

Dintre creditorii respinşi (parţial sau total), se remarcă SPECIAL MEDIA EVENTS SRL, firmă carea revendicat 4,72 milioane lei, dar a fost înscrisă în tabel cu numai 1,32 milioane lei. A depus contestaţie, la fel ca şi STRONG MONTAJ SRL Piatra Neamţ, care a invocat creanţe de 1,7 milioane lei şi a primit… salutări!

ALFA & OMEGA INSOLV IPURL a binevoit să publice în BPI şi raportul privind cauzele şi împrejurările care au condus la apariţia insolvenţei, document care aduce aminte, în treacăt, că Alexandru-Ioan BĂNIA a preluat funcţia de administrator cu puţin timp înainte de insolvenţă, sugerând că “meritul” pentru rezultatele financiare dezastruoase revine oficial altcuiva.

După o analiză chipurile sofisticată, administratorul judiciar ajunge la concluzia clasică: “insolvenţa societăţii debitoare se datorează atât unor cauze subiective – privindmanagementul intern, cât şi unor cauze obiective şi externe societăţii“. Fără a pomeni de faptul că societatea are mari probleme cu DNA, cel puţin unul din aceste Dosare fiind cuimplicaţii financiare asupra firmei (complicitate la spălarea de bani), Adriana MURARU se fereşte să spună direct dacă societatea are şanse de reorganizare sau trebuie să intre în faliment şi omite să precizeze dacă SONIC MEDIA SRL şi-a manifestat, măcar de ochii lumii, intenţia de reorganizare. În caz contrar, ar fi trebuit avansată propunerea de intrare în faliment.

La Adunarea Creditorilor, şi-au exprimat punctul de vedere doar RA-APPS şi RCS&RDS SA, care au confirmat administratorul judiciar şi l-au “omenit” cu “un onorariu de 3.700 lei /lunar – onorariu fix şi 5% din recuperări creanţe si vânzări bunuri – onorariu de succes”. S-a votat (în unanimitate de doi!) şi constituirea Comitetului Creditorilor, acesta fiind format din RA-APPS (preşedinte), RCS&RDS SA şi Fisc. Următorul termen de judecată în Dosarul 3173/103/2014 este programat pe 26 ianuarie 2016. (sursa foto: libertatea.ro)

sursa: supervizor.ro

PUBLICITATE