Teatrul Tineretului participă la Festivalul Internațional de Teatru „Scena ca o stradă”


Teatrul Tineretului participă cu Un spectacol ratat, miercuri, 24 februarie 2016, la cea de-a II-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru „Scena ca o stradă“, organizat de Teatrul de Vest Reșița, în perioada 15-25 februarie 2015. În cele 11 zile de festival sunt programate 22 de reprezentaţii. Alături de teatre autohtone, precum Teatrul „Regina Maria“ Oradea, Teatrul „Fani Tardini“ Galați, Teatrul de Nord Satu Mare,  Teatrul Municipal Baia Mare, Compania de Teatru „Gestual Art“ Bucureşti, își vor prezenta producțiile și companii străine: Teatrul Naţional „Sterija” Vârşeţ (Serbia), Teatrul Dramatic de Stat pentru Tineret „S Uliti Roz” Chişinău, Teatrul „Mitropa” Zagreb (Croaţia), Teatrul Pygmalion Viena (Austria).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe scena Teatrului de Vest, de la ora 18.00, vor urca actorii Teatrului Tineretului: Victor Giurescu, Daniel Beșleagă, Loredana Grigoriu, Florin Mircea jr. Un spectacol ratat după Daniil Harms, în regia lui Horațiu Mihaiu, a avut premiera pe 1 și 2 noiembrie 2014.

Evadarea în himeria…

Din cercul vicios al stereotipurilor zilnice, al urâtului existențial, nu se poate ieși decât evadând în Himeria, în lumea poveștilor care ne compensează frustrările, când suntem dezorientați, incapabili să ne mai descurcăm într-un real ostil. Personajelor schematice ale lui Daniil Harms, reduse la verbiaj, Horațiu Mihaiu le restituie căldura umanității care caută insolite ieșiri din marasmul cotidian.

„Un spectacol ratat“ este spectacolul vieții de zi cu zi, care ne dovedește că avem nevoie de foarte puțin pentru a fi fericiți, cu condiția ca acel puțin să țină de esența ființei noastre.

PUBLICITATE