Teatrul Tineretului din Piatra-Neamț, la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

Spectacolul UN STEJAR, în regia lui Bobi Pricop, a fost selectat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, ediţia a XXIV-a, care se desfășoară în perioada 9 – 18 iunie 2017. Reprezentația va avea loc sâmbătă, 10 iunie, ora 22.00, la Teatrul „Radu Stanca“ din Sibiu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe 10 iunie, programul festivalului cuprinde 42 de propuneri culturale – spectacole de teatru (in-door şi stradale), de dans, de operă, concerte, filme, conferinţe, ateliere, expoziţii, lansări de carte. Dintre acestea menţionăm spectacolul – eveniment Minetti, regia: Rimas Tuminas, al Companiei Vakhtangov State Academic Theatre, din Rusia; conferinţa „George Banu în dialog cu Robert Wilson“, atelierul „Tehnica lui Michael Cehov: Construirea personajului“, susţinut de Elena Kuzina din Rusia, filmarea unei ediţii a emisiunii GARANTAT 100%, în cadrul căreia Cătălin Ştefănescu îl va avea ca invitat special pe Robert Wilson; proiecţia documentarului „Absolute Wilson“ (2006).

Evenimentele ediţiei de anul acesta, al celui mai important festival anual de artele spectacolului din România, sunt reunite sub ideea de iubire pentru artele spectacolului.

Un experiment – un posibil pas mai departe în arta teatrală – aşa cum este piesa lui Tim Crouch, montată pentru prima dată în România de Bobi Pricop, reprezintă, în sine, o declaraţie de iubire pentru Teatru. Ineditul piesei Un stejar constă în faptul că unul dintre cei doi actori care vor juca în spectacol acceptă provocarea de a se afla la prima întâlnire cu textul chiar în timpul reprezentației, în faţa publicului. În cadrul reprezentaţiei de la Sibiu, actorul invitat, care va performa ghidat de Mircea Postelnicu (actorul Teatrului Tineretului), este Marius Turdeanu, actor al Teatrului Naţional „Radu Stanca“ Sibiu din 2009, pe scena căruia a interpretat peste douăzeci de roluri până în prezent.

(Raluca Naclad, consultant artistic)

PUBLICITATE