Taxiurile din zona gării din Piatra-Neamț, verificate de polițiști


În data de 21.09.2016, polițiști din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Neamț au acționat împreună cu reprezentanți ai I.T.M. Neamț, Serviciului Județean de Metrologie și R.A.R. în parcarea TAXI din stația CFR Piatra Neamț, pentru verificarea legalității desfășurării transportului rutier în regim TAXI.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În intervalul orar 10.00 – 12.00, au fost verificate un număr de 8 autovehicule, fiind legitimate 8 persoane, cărora le-au fost prezentate riscurile nerespectării Legii 38/2003 ”privind transportul în regim taxi și de închiriere”.

De asemenea, pentru abaterile constatate au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1625 lei, două dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 iar una pentru nerespectarea prevederilor Legii 38/2003.
Totodată au fost reținute un certificat de înmatriculare și o autorizație taxi.

În perioada următoare, acest gen de activități vor fi continuate pentru impunerea unui climat de ordine și siguranță publică prin depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie. – se arată în comunicatul IPJ Neamț

D.M.B.
PUBLICITATE