Tanarul virtuoz Daniel Ciobanu, din Piatra Neamt, pe scena de la St James’s Piccadilly

Pianistul Daniel Ciobanu va concerta, în data de 14 august, pe scena Bisericii St James, o foarte frecventată adresă muzicală situată pe celebrul bulevard londonez Piccadilly, în debutul unei serii de recitaluri pe care Institutul Cultural Român din Londra o va organiza aici în următoarele luni în colaborare cu mai mulți promotori britanici.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Daniel Ciobanu, un muzician în plină plină afirmare, remarcabil printr-o tehnică sigură, infuzată de sensibilitate, va prezenta un program cuprinzând lucrări de Benjamin Britten, Frederic Chopin și Maurice Ravel.

Concertul său completează consistenta prezentă românească pe scenele muzicale ale Londrei din această vară, care continuă cu un concert al violoncelistului Răzvan Suma și al pianistei Rebeca Omordia în 21 august la aceeași St James’s Church Piccadilly și se încheie cu debutul londonez al tinerei pianiste ieșene Lia Popă, la St Martin-in-the-Fields, în 1 septembrie.

Pianistul Daniel Ciobanu a studiat ca bursier ‘Constantin Silvestri’ la Stewart’s Melville College din Edinburgh după ce a terminat studiile muzicale liceale în orașul său natal, Piatra Neamț. În anul 2008, a devenit Tânărul muzician al anului în urma participării la competiția organizată de Rotary Internațional Club din Edinburgh. În prezent, pianistul studiază la Royal Scottish Academy of Music din Glasgow. De-a lungul anilor de studii, a participat la mai multe cursuri de măiestrie cu profesori vestiți precum Peter Donohoe sau Murray McLachlan și a susținut concerte în Italia, Elveția, Ungaria și Statele Unite prin intermediul Fundației ‘Musica în Amicizia’, coordonată de maestrul Iulian Arcadi Trofin. Daniel Ciobanu a susținut concerte în numeroase academii muzicale din lume, precum Salzburg Mozarteum, Accademia Nazionale di Santa Cecilia din Roma sau Musicians’ Institute of Contemporary Music din Los Angeles. Pianistul a câștigat peste 40 de premii întâi la competițiile naționale organizate în România, dar și numeroase premii la competiții internaționale din România, Franța, Italia, Spania și Marea Britanie. În luna iunie 2014 a fost semifinalist în cadrul prestigioasei Scottish Internațional Piano Competition.

 

sursa Agerpres

PUBLICITATE