Tabara cu „Sens Civic” îşi deschide, din nou, porţile


sens civic tabara Asociația Sens Civic desfășoară în perioada 15 – 20 august 2016 proiectul „Tabără cu Sens Civic – ediţia a doua”, finanțat de Consiliul Județean Neamț.  Obiectivul principal al proiectului este implicarea copiilor institutionalizaţi din centre de plasament din județul Neamț, în activităţi de educație nonformală, sportive şi distractive cu scopul de a contribui la dezvoltarea personală a copiilor, de a căpăta încredere în ei înşişi şi în ceilalţi, de a-şi descoperi şi exersa abilităţile şi de a se simți apreciaţi pentru ele

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Împreună cu voluntarii asociației, cei mici vor petrece o săptămână minunată pe parcursul căreia vor învăța, se vor juca și se vor relaxa. Majoritatea activităților se vor desfășura punând accent pe educație non-formală și informală, într-o atmosferă destinsă și prietenoasă. În fiecare zi, între orele 10:00- 13:00, respectiv 14:00-18:00 vor avea loc diverse ateliere, printre care: Treasure Hunt, Jocuri Interactive, Atelier de Time Management, Atelier de Setare a Obiectivelor s.a.. Serile nu vor fi lipsite de distracție, având parte alternativ de filme, karaoke, dans sau foc de tabără.

Prin acest proiect se aduce în atenţia opiniei publice exemplul unei atitudini civice îndreptate înspre persoanele defavorizate şi izolate din punct de vedere social (copiii institutionalizaţi) ale căror legături cu lumea sunt  mai limitate, precum şi bucuria pe care le-o poate oferi orice gest minor. În esență, proiectul construiește o echipă ce nu ține cont de vârstă, de mediul din care provin participanții, de barierele impuse de societate, ci își propune să învețe cu drag tot ce se poate învăța, să evolueze și să devină împreună mai buni, mai implicați.

”Ne dorim să oferim participantilor o săptămână de neuitat, să îi facem pe cei mici să se simtă speciali. În ediţia anterioara am reușit să ne împrietenim incredibil de repede cu participanții și încă mai  ţinem legătura cu ei. E o experiență interesantă și pentru voluntari, vom învăţa unii de la alţii lucruri noi şi ne dorim  ca ediția de anul acesta  să fie și mai bună și să reușim să vedem copiii zâmbind cât mai mult. ”, declară Ana Istrate, coordonator al proiectului.

PUBLICITATE