Studiu: Piatra-Neamț, oraşul din România unde este cel mai ieftin să faci piaţa

Coșul de cumpărături cu alimente de bază cumpărat din pieţele agroalimentare poate costa, în medie, de la 30 de lei la 53 de lei, în funcţie orașul de unde a fost achiziţionat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform unui studiu ECONOMICA.NET, postat astăzi, 16 iulie, cel mai scump este să îţi faci cumpărăturile în Sfântu Gheorghe, iar cel mai ieftin la Piatra-Neamţ. 

Studiul a foslosit ca punct de referinţă un coş format din şapte alimente (cartofi, ceapa verde, varză, morcovi, lapte proaspăt, branză de oaie, ouă). Astfel, consumatorii care alegeau să cumpere din pieţele agroalimentare din Sfântu Gheorghe, au cheltuit pentru un astfel de coş, în medie, 53,3 lei. Produsele au fost la fel de scumpe și pentru locuitorii din Pitești (49,6 lei), Cluj (46,5 lei) sau Târgoviște (43,7 lei)

La polul opus, se află piața din Piatra-Neamţ (30,7 lei), urmată de cea din Brăila (30,9 lei) cu mențiunea că, din cauza lipsei de date, nu s-a putut calcula coșul de cumpărături pentru municipiile Botoşani, Iaşi, Miercurea Ciuc, Suceava, Tulcea, Vaslui şi Zalău.

Mai multe puteți citi – AICI

sursa: economica.net
PUBLICITATE