Studiu – Municipiul Piatra-Neamț, pe primul loc în regiunea Moldovei în ce privește nivelul de curățenie

Municipiul Piatra-Neamț se află pe primul loc în regiunea Moldovei în ce privește nivelul de curățenie, se arată în ultimul studiu realizat de Storia.ro și postat miercuri (24 mai 2017)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Brașov, Oradea și Sfântul Gheorghe sunt considerate cele mai curate orașe din România, conform studiului Storia.ro, realizat în colaborare cu agenția de cercetare D&D Research. Studiul a analizat percepția cetățenilor asupra nivelului de curățenie din orașele și cartierele în care locuiesc.

Clasamentul continuă cu orașele Cluj-Napoca, Slobozia, Miercurea Ciuc, Pitești, Târgu-Jiu, Drobeta Turnu-Serverin și Târgu Mureș. Capitala ocupă poziția 23 în clasamentul național general.

Ultimele locuri sunt ocupate de orașele Reșița, Călărași și Brăila. Printre orașele ce au primit cele mai slabe notări din partea locuitorilor lor la capitolul curățenie se mai numără și Satu Mare, Focșani, Galați și Alexandria, Zalău, Suceava și Bacău.

La nivel de regiuni istorice, Transilvania a fost desemnată de 42.969 de români ca fiind zona cu cel mai ridicat nivel al curățeniei, pe când Moldova ocupă ultima poziție.

Chiar dacă nu se află în top, ocupând locul 18 (din 41), municipiul Piatra-Neamț se află pe primul loc în regiunea Moldovei.
Aproximativ 3300 de pietreni care și-au evaluat zonele în care locuiesc au decis că cel mai curat cartier din Piatra-Neamț este Precista.

În regiunea Moldovei, după Piatra-Neamț, pe locul 20 se află Iași, pe locul 24 – Vaslui, pe 27 – Botoșani, pe 32 și 33 – Bacău respectiv Suceava și pe locul 36 – Galați.

Percepția asupra curățeniei în orașele din România este cea de-a cincea temă a studiului amplu realizat de Storia.ro și agenția de cercetare D&D Research, „Orașele și cartiere din România”, ce se va desfășura până la finalul anului 2017. Până în prezent, 199.621 de români au răspuns chestionarului propus de Storia.ro.
Pentru realizarea clasamentului, participanții studiului au fost invitați să evalueze orașele și cartierele în care locuiesc din punctul de vedere al curățeniei, pe o scală de la 1 la 5, unde 1 este foarte rău, iar 5 este foarte bine. Doar mențiunile care au primit cel puțin 100 de răspunsuri au fost incluse în clasamentul final.

sursa: www.storia.ro
PUBLICITATE