Stoguri de fân, incendiate intenţionat în două comune din județul Neamț

Marți, 06.02.2018, la ora 22:19, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la un stog de fân în comuna Stănița, sat Chicirea.
La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Roman, în sprijin fiind solicitați și doi voluntari cu un buldoexcavator din cadrul SVSU Stănița.
În urma evenimentului au ars cca. 2 tone lucernă și cca. 20 ml scândură .
Operațiunile de stingere au durat aproximativ 1 oră și 45 minute.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”. (vezi video – AICI)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Miercuri, 07.02.2018, la ora 20:07, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la un stog de fân în comuna Bahna, sat Băhnișoara. La locul evenimentului s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă și o autoambulanță SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de pompieri Roman, în sprijin fiind solicitați pompierii voluntari, din cadrul SVSU Moldoveni, cu o autospecială de stingere.
În urma evenimentului au ars cca. 12 tone fân și cca. 10 metri liniari gard de scândură. Operațiunile de stingere au durat aproximativ 2 ore.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”.

PUBLICITATE