Statistici – Vezi câte mașini și câte permise de conducere sunt în județul Neamț


INFORMARE privind activitatea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor desfasurata in anul 2016

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) aflat, conform legislaţiei în vigoare, în coordonarea Instituţiei Prefectului judeţul Neamţ, a încheiat anul 2016 cu un bilanţ pozitiv atat al activităţilor specifice, cât şi a celor realizate pe baza protocoalelor încheiate pe probleme de interes comun cu autorităţile publice, agenţi economici , persoane fizice si juridice.

Astfel, referitor la activitatea de primire a documentelor în vederea eliberării permiselor de conducere, în anul 2016 au fost primite şi verificate documente pentru editarea  unui număr ide 18.892 permise de conducere, cu 4.642 în plus faţă de anul 2015.

Deasemenea, in anul care s-a incheiat, în evidenţa serviciului a figurat un număr de 188.310 posesori permise de conducere, între care doar 165.375 posesori permise de conducere model nou, fiind reînoite 8.227 permise  de conducere, cu 3.939 mai mult faţă de anul 2015.

In vederea creşterii siguranţei în trafic, o exigenţă deosebită a fost acordată examinării candidaţilor,  instruiţi  în cadrul celor 31 de şcoli de specialitate din judeţ, atât la proba teoretică cât şi la proba de traseu. La cele 11 categorii pentru care au fost examinaţi, în anul 2016, un total de 13.877 candidaţi, procentul de promovabilitate  a fost  de 60,37%. Cu prilejul examinării candidaţilor au fost realizate şi verificări ale documentelor autovehiculelor – asigurare RCA, ITP, dovada de certificare RAR.

La sfârşitul anului 2016 parcul auto din judeţul Neamţ număra 134.910 vehicule, fiind înmatriculate 17.199 vehicule, un plus de 1.959 vehicule faţă de anul 2015, fiind valorificate un număr de 60.905 plăci cu numere de înmatriculare, pentru care s-a încasat suma de 1.721.770 lei.

Ca urmare a implementării prevederilor legale privind masurile de simplificare la nivelul administraţiei publice, activitatea serviciului a fost stabilită în concordanţă cu Programul de măsuri pentru combaterea birocraţiei, cu accent deosebit pe  activitatea  personalului care desfăşoară activităţi la ghişeu.

Pe tot parcursul anului 2016 lucrătorii SPCRPCIV au participat atat la instruiri de specialitate în cadrul serviciului, cât şi la întâlniri cu organizaţii profesionale ale instructorilor auto ce desfaşoară activităţi de pregătire teoretică şi practică a viitorilor conducători auto.

Totodata, trebuie evidenţiată în activitatea serviciului  buna comunicare realizată anul trecut  cu mass media – 32 de aparitii în presa scrisă şi TV.

Una dintre prioritatile anului 2017 o reprezinta orientarea activitatii serviciului spre îmbunătăţirea  performanţelor profesionale,  printr-o serie de măsuri, precum  : continuarea pregătirii de specialitate  a lucrătorilor  în cadrul Planului propriu întocmit la nivelul serviciului, implementarea zilnică a aplicaţiei informatice referitoare la rezultatele obţinute de către candidaţi la proba practică pentru obţinerea permiselor de conducere şi realizarea sarcinilor de serviciu prin introducerea informaţiilor in baza naţională de date,  verificarea integrităţii morale şi profesionale a lucrătorilor  prin programe de formare adecvate specificului activităţii.

D.M.B.
PUBLICITATE