„Ștafeta Veteranilor”, ediţia a IV –a (2017), a ajuns, aseară, la Piatra-Neamț

Ștafeta veteranilor Invictus, formată din voluntari care și-au propus ca prin această acțiune să aducă un omagiu soldaților români răniți sau căzuți în teatrele de operațiuni, a ajuns marți (17 octombrie) la Piatra-Neamț

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Platoul Curții Domnești din Piatra-Neamț a găzduit, începând cu ora 19:00, un moment emotionant ocazionat de sosirea ,,Ștafetei Veteranilor 2017”.

Am fost onorati de includerea orasului nostru in traseul de deplasare al Grupului Invictus, grup alcătuit din militari ai Batalionului 634 Infanterie „Petrodava” Piatra-Neamț care au preluat ștafeta de la militarii Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt” Iași.
Felicitari membrilor Grupului Invictus pentru sacrificiu, daruire si exemplu de patriotism ! – a fost mesajul primarului Dragoș Chitic

Militarii din Batalionul 634 „Petrodava” au plecat in aceasta dimineata pe traseul Piatra-Neamț – Câmpulung Moldovenesc, unde, la rândul lor vor preda ștafeta militarilor Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan” Bistrița.
Grupul Invictus România este constituit din tineri veterani ai teatrelor de operații din Irak și Afganistan.

Ștafeta Veteranilor, ajunsă la cea de-a patra ediție, este organizată de Asociația Voluntarilor Invictus România, împreună cu Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne, în colaborare cu mai multe asociații ale veteranilor de război și ale cadrelor militare în rezervă și retragere.

Anul acesta traseul măsoară peste 2.000 de kilometri și include peste 30 de localități importante din țară, destinația finală fiind Carei, localitate în care pe 25 octombrie, de Ziua Armatei Române, va avea loc o ceremonie specială prilejuită de acest eveniment.

PUBLICITATE