Sportivii din Piatra-Neamț, medaliați la Campionatul European de Karate


dsc_9232În perioada 13-15 octombrie 2016, sportivii Federației Române de Karate Tradițional au participat la Campionatul European de Karate Fudokan, competiție găzduită de orașul Cracovia, în Polonia. În urma competiției care a strâns 28 de țări și peste 1200 de sportivi, România a obținut locul I pe națiuni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Județul Neamț a participat, prin C.S. Ceahlăul-Kaminari, cu 7 sportivi conduși de antrenorul Paul Pintilie și au reușit să vină acasă cu 11 medalii.

Pietreanul Paul Vodă (acum la categoria seniorilor) s-a clasat între primii şase sportivi, fiind învins, în semifinale, de actualul campion european. Mihnea Berbecaru a obținut locul I în cadrul secţiunii individuale la categoria kumite copii. Felicia Anechitei a obţinut un onorabil loc III la proba de kata dsc_9237juniori. Tot cu un loc III, dar la secţiunea kihon kumite, s-a ales şi Horia Şerban, iar Georgiana Aparaschivei a câştigat medalia de bronz la proba de kata, cu echipa de juniori a României. Marian Laurenţiu Ciobanu s-a clasat între primii opt concurenţi la proba de kumite individual, iar Teodor Sava a fost campion cu echipa de juniori. Mihnea Berbecaru, Horia Şerban şi Laurenţiu Ciobanu au format echipa României.

Antrenorul Paul Pintilie a concurat la Campionatul European de la Cracovia în secţiunea veterani, acolo unde a terminat pe locul II la proba de spargeri, pe locul II la kata, respectiv campion în probele de kumite şi fuku go.

La final, Paul Pintilie a menționat că anul viitor la Cluj, în luna octombrie, se va desfășura Campionatul Mondial de Karate Fudokan. De asemenea, acesta a precizat că își dorește realizarea unui Campionat European de Karate și la Piatra-Neamț.

Pentru deplasarea la Cracovia, echipa de la CS Ceahlăul a fost susţinută de Primăria şi Consiliul Local Piatra-Neamţ, respectiv societatea RIFIL.

D.M.B.
PUBLICITATE